#30hariabiangcuba Day 13 – Recovery Run

9 Aug 2016

Kelmarin dah rest, tapi rasa macam belum cukup rest lagi sebab baru sangat lepas race. Kalau ikut golden rules larian, lepas HM kena rehat 13 hari which is hampir 2 minggu. Masalahnya kalau rehat terus menerus, agak lega untuk FM kelak.

Saya pilih untuk rehat satu hari sahaja dan untuk recovery run ini, saya tak lari banyak pun sebaliknya saya lari sikit dan berenang 10 laps. Sepatutnya hari ini saya lari 5K progressive. Mula pelan lama-lama increase speed.

Ini adalah summary data. Lari 1.1 KM, then berenang 24 minit, then lari balik 0.5 KM. Total larian recovery 1.6 KM sahaja.

Screen Shot 2016-08-13 at 11.48.41 PMScreen Shot 2016-08-13 at 11.48.50 PMScreen Shot 2016-08-13 at 11.48.59 PM

Actually masa saya mula-mula lari tu saya rasa cam kaki saya sangat ketat dan sukar untuk bergerak. Saya macam nak give up dan balik rumah sahaja. Sakit tu tidak ada tapi macam susah nak bergerak.

Masa swim saya tak pula rasa kaki ketat dan boleh swim macam biasa.

On the way balik dari pool, rasa macam nak tertanggal kepala lutut. Selepas tiga aktiviti ini selesai, saya ada rasa macam sedikit menyesal yang patutnya hari ini saya masih rest lagi tapi saya gatal nak turun training juga sebabkan dah buat training plan dan gatal pi cabar diri sendiri untuk #30hariabiangcuba.

Oleh kerana data hari ini sangat sikit dan saya sangat letih, saya malas nak estimate apa-apa untuk FM kelak. Anyway, ini jadual update.

Screen Shot 2016-08-13 at 11.54.56 PM

Kongsi di :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *