#30hariabiangcuba Day 7 – Past Present and Future

3 Aug 2016.

Hari ini saya lari dekat je. Dekat rumah. Total distance 3 KM, speed lanjiau. Sebelum apa-apa, ini catatan dia.

Screen Shot 2016-08-04 at 11.54.07 PM

Ini pula untuk ramalan ahli nujum pak belalang untuk FM. Agak faster tapi saya macam kurang percaya pada ramalan ni. Jarak dekat pulun memang la. Cuba try pulun 42K tengok. Mau muntah darah.

Screen Shot 2016-08-04 at 11.55.14 PM

Ini jadual. Rasa macam gembira bila tengok semua hijau as per planned.
Screen Shot 2016-08-04 at 11.56.42 PM

Ok. Last year rasa macam pernah buat challenge pada diri sendiri untuk habiskan 3K dalam masa less than 15 minit. Tapi memang tak pernahnya dapat. Seingat saya, paling cepat saya boleh buat adalah 16:14 minit. Cari punya cari, jumpa balik rekod dia kat Strava.

Screen Shot 2016-08-05 at 12.03.11 AM

Saya tak pasti ada relation atau tak untuk long distance runner kalau dia boleh buat speeding dia boleh lari lagi jauh. Rasanya macam tak ada relation sangat. Sebab kalau macam tu, patut Usain Bolt boleh masuk Marathon tapi asal tidak? Boleh baca artikel lama disini : Beza sprinter dengan marathoner.

Tapi yang saya pasti satu hari nanti #harapdapatjuga untuk 3K for 15 minit. Cuba sejuta kali pun takpe. Yang penting cuba.

Anyway, ini ada calculator baru jumpa. Kalau based calculator ni, kalau timing saya 16:32 for 3K, agak sukar nak dapat SUB 2 untuk mana-mana HM. Tapi calculator ni tak sama dengan yang atas nu.
Screen Shot 2016-08-05 at 12.14.30 AM Screen Shot 2016-08-05 at 12.14.24 AMScreen Shot 2016-08-05 at 12.12.17 AM
Screen Shot 2016-08-05 at 12.12.41 AM  Screen Shot 2016-08-05 at 12.12.25 AM
Screen Shot 2016-08-05 at 12.12.31 AM

Kongsi di :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *