Acara : KL New Year Run 2016 Pt 3

Oh saya lupa nak selitkan cerita ini.

Ada satu uncle tu runner, punya la berpeluh gila, termengah-mengah, agaknya letih, habis race terus datang ke booth kami. Mungkin nak cari tempat berteduh sebab hujan renyai-renyai.

Bila duduk sebelah booth tu dia tengok poster tu dan saya dah agak. Dari riak wajah dia memang dia tengah nak process, apa kebenda menatang kertas besar ni.

So saya datang dekat dia maka terjadilah perbualan.

“Hi Sir, how was the race? OK?”

“Ya ya… OK OK… luckily the rain not so heavy”

“By the way, today we selling the Running Poster Log”

“Running what?”

“Running Poster Log. It’s a running calendar.”

“Running calendar? Got calendar for running?”

“Ya ya. Got got. This calendar I design specific for running. You see the circle here. If you go out for a run, then you color la. If no run that day, then, no color la”

“Ohhhhhhhhhhhhhhhh… I see…”

“So at the end of the year, you can see, how many days you run. You know later you run a lot or you run less”

“Waaa nice a this poster… it will keep you to run”

“Yaaaa that the idea…”

Uncle tu kemudian belek-belek poster contoh atas meja. Seketika dia berkata,

“But actually to tell you the truth aaa.. I think I want to stop run la… so old already… ”

“Oh like that aa?”

“Ya la…. alway run and run and run… now sudah letih maaaa”

“Oh in that case next year I do another one calendar for you la…”

“Another calendar? What for”

“Ya la… calendar to stop run”

Hahahahahhaa kami pun ketawa. Em… kelakar ke cerita ni? Tapi serius waktu saya dengan Uncle tu macam kelakar sebab saya dan Uncle tu gelak besar. Mungkin cara saya tulis ni tak berapa kelakar maka mintak maaf la ya. Penat baru balik beli susu anak.

Kongsi di :