Agar tidak lupa lagi

Agar tidak lupa lagi dengan tidak pernah lupa adalah dua benda yang berbeza. Tapi, bila lupa, mesti kesan dia agak persialan.

Post sebelum ini saya ada tulis pasal lupa nak print out race confirmation slip, tapi nasib baik brader LKSNS yang kasi racekit tu lek lek je. Takde slip pun OK. Post akan datang saya akan tulis ada satu lagi benda yang saya lupa jugak. Babi, dah tua.

So, agar tidak lupa lagi, hari ni saya dah design checklist yang boleh saya print setiap kali sebelum pergi race. Checklist ni saya share dengan En.Remin, so dia ada suggest ada few things tambah. In case kami ada tertinggal benda lain lagi, anda boleh suggest. Tapi make sure general and no brand sebab checklist ni didesign untuk semua runner.

Checklist ni ada 2 set dalam satu A4. So takyah nak membazir kertas dengan pokok sangat. Checklist disusun mengikut priority dari benda yang paling penting dan popular kepada benda yang paling less popular.

Anda boleh download for free dari online store saya.

img_3194running_checklist

 

_ _

Update terkini

Saya menulis hampir setiap hari. Selain hal random larian, antara tumpuan saya adalah,

Short term target : Kajian serius tentang tidur, heart rate dan mengemas blog.
Medium term target : Dalam training 5K bagi mencapai SUB25 sambil mengkaji reverse aging.
Long term target : Menyelesaikan misi #siri7m.

Akhir kata, terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca blog saya.

Semoga ada manfaatnya.
_

Tentang Penulis

Saya mula lari tahun 2013 depan rumah, tak sampai 1 KM. Tiga tahun selepas tu saya buat first FM saya di Bali dan pada tahun keempat, saya lari di Tokyo Marathon.

Setelah berehat 3 tahun, tahun 2020 merupakan tahun restart saya, so saya mula balik dari 5K. Boleh baca pengembaraan larian saya di sini.
_

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *