Apa nak buat bila kena kejar anjing? Pt 3

Saya ada jumpa beberapa video yang menerangkan lebih detail bagaimana nak react dengan anjing. Harap membantu.

First, kalau anjing ni cam comel la cubaan serangan manja dan boleh kita avoid.

Yang ni pulak, anjing gila nak terkam tapi gunakan benda lain untuk goda anjing tu lalu berdiri tegak boring. Dalam kes ni mamat ni guna topi.

Last, kalau anjing macam gila dari jauh dah kejar dan ready nak menyerang. Teknik dia berguling dengan anjing tu terus peluk dan tindih. Tapi make sure muka anjing kat luar. Tapi saya rasa bagi RM 1 juta pun saya tak buat ni. Tapi kalau bagi RM2.6 billion saya buat. 😀

Ini penutup untuk posting ini. Cara serangan anjing jarak jauh. Anjing lari then lompat, terkam kita dan cuba jatuhkan kita. Nampak gaya kalau macam ni terus bagi tangan je la untuk minimizekan injury.

 


Langkah Seterusnya
Apa nak buat bila kena kejar anjing?
Apa nak buat bila kena kejar anjing? Pt 2
Apa nak buat bila kena kejar anjing? Pt 3

Kongsi di :