Apps : Adakah Runkeeper charge data setiap kali larian?

Hari ini saya dapat soalan bonus dari budak intern. Macam mana kalau depa lari tiap-tiap hari dan kena guna Runkeeper, lalu akan makan data (means kena bayar). So ada tak elaun tambahan untuk ini?

Saya tak berapa ingat pasal hal ini sebab dulu saya rasa masa saya pergi Mekah, saya memang off roaming, tapi masih lagi dapat track masa saya buat tawaf. So ini screenshot masa saya tawaf dulu.

Screen Shot 2014-09-26 at 6.45.55 PM

Ini pula screenshot baru-baru ini masa saya pergi trekking di Air Tejun Jerangkang. Masa kat Jerangkang bukan setakat takde internet, line pun takde.

Screen Shot 2014-09-26 at 7.01.00 PM

So melalui aktiviti penggooglelan saya, ini jawapan yang saya jumpa :

Screen Shot 2014-09-26 at 7.04.17 PM

So, kesimpulannya, kalau nak jimat data, masa start lari tu tutup internet, then bila dah datang ofis, on balik internet dan sync dengan Runkeeper online. Dan dibawah ini pula dari web Runkeeper sendiri. Esp. kalau masuk larian oversea.

Screen Shot 2014-09-26 at 7.07.23 PM

Bacaan Lanjut
Quora
Runkeeper




Kongsi di :