Apps : Fitbit + Thermos

simple.b-cssdisabled-png.hfa62fb6c8f556e1c8c3c7d1abbe69b4e.pack

Fitbit sekarang dah boleh connect dengan bekas air atau flask jenama Thermos. Melalui Thermos Smart Lid apps, thermos ini akan bagitau fitbit kita dan fitbit kita akan bagitau kita yang kita cukup atau tak cukup minum air pada hari itu.

Dalam ayat pendek, kalau kita tak cukup air, thermos kita akan bagitau kita melalui fitbit.

Saya ingat dunia sekarang sudah semakin celaru dan complicated. Kebergantungan kita kepada apps sudah sampai tahap lavish. Pada saya kalau air dalam botol air saya habis so cukuplah air yang saya minum. Kenapa nak ada apps lagi?

So jawapan depa begini. Since Fitbit ni health tracker, so ada rumus dan calculation tertentu bila kita bergerak atau beraktiviti atau berlari bagai, so amaun air yang diperlukan itu setara dengan keperluan badan, bukan setakat tengok air takat mana dalam thermos tu.

Ok. Sapa nak beli, pegilah. Dipersilakan. Anyway ini gegambar yang berkaitan.

thermos-hydrationsmartlid-counter2-970x647-c

thermos-smart-bottle-lifestyle-970x647-c

thermos-smart-bottle-app-970x647-c

Ini gambar thermos dia. Cantik.

Screen Shot 2015-11-22 at 11.27.41 PM

Ini pula gambar screenshot dari apps.

screen322x572
screen322x572-1
screen322x572-2

Ini kalau rajin layan video dia. Anyway, saya ingat sikit masa lagi ada apps nak kira berapa kali kita kena berak. Sapa beli apps ni kena cucuk USB kat bontot. 😀

Langkah seterusnya
Apps di iTunes
Beli Thermos
Artikel asal
Minum air

_ _

Update terkini

Saya menulis hampir setiap hari. Selain hal random larian, antara tumpuan saya adalah,

Short term target : Kajian serius tentang tidur, heart rate dan mengemas blog.
Medium term target : Dalam training 5K bagi mencapai SUB25 sambil mengkaji reverse aging.
Long term target : Menyelesaikan misi #siri7m.

Akhir kata, terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca blog saya.

Semoga ada manfaatnya.
_

Tentang Penulis

Saya mula lari tahun 2013 depan rumah, tak sampai 1 KM. Tiga tahun selepas tu saya buat first FM saya di Bali dan pada tahun keempat, saya lari di Tokyo Marathon.

Setelah berehat 3 tahun, tahun 2020 merupakan tahun restart saya, so saya mula balik dari 5K. Boleh baca pengembaraan larian saya di sini.
_