Apps : Macam mana nak sync Suunto dengan Strava Pt 2

Ok. Saya baru habis lari. Sekarang saya nak tengok macam mana data dia sync ke tidak dengan Strava.

1173067_447802975413210_1088353472_n
Sebelum keluar lari

Maka, lepas habis lari, balik, ini adalah step-stepnya.

1. Minum air…. of course le.
2. Buka Suunto, cari cable, sync dengan Macbook melalui Moveslink App.

Screen Shot 2016-01-13 at 11.50.00 PM

3. Takyah bukak movescount dulu, terus ke Strava tgk ada ke tidak.

Screen Shot 2016-01-13 at 11.51.21 PM

Hmm… nampaknya ada En. Remin tengah lari. Saya punya tak masuk lagi. Ok. Saya nak check dekat Movescount tengok sama ada data dari Suunto dah ke Movescount ke belum.

4. Pergi web Movescount.
5. Dari Dashboard dia macam dah masuk. Hari ni 13 Jan kan?
Screen Shot 2016-01-13 at 11.53.13 PM

6. Go detail sikit. Ok. betul, memang dah masuk.
Screen Shot 2016-01-13 at 11.54.31 PM

7. Ini Map dia. Mak aiii Map dia langsung tak detail. Ini macam lari pakai pembaris.
Screen Shot 2016-01-13 at 11.55.19 PM

Nota tambahan : Tadi masa sebelum start lari, GPS dia tak dapat detect, so saya lari je terus dan tengah-tengah lari baru GPS dia dapat detect. Sebenarnya saya start lari dekat depan rumah saya tempat saya berenti lari. Maksudnya, bila GPS tak detect, route dia tak masuk dalam map. Dalam ertikata lain, sebelum lari, make sure GPS dah detect.

8. Ok so dari Suunto dah masuk Movescount, sekarang pergi balik Strava kut dah ada. Mmmm masih lagi En. Remin mendahului carta Otai masih berbisa.

Screen Shot 2016-01-13 at 11.51.21 PM

Saya ingat saya naik mandi dululah. Sat lagi sambung.


Lagi tentang artikel ini :

Apps : Macam mana nak sync Suunto dengan Strava
Apps : Macam mana nak sync Suunto dengan Strava Pt 2
Apps : Macam mana nak sync Suunto dengan Strava Pt 3
Apps : Macam mana nak sync Suunto dengan Strava Pt 4

Kongsi di :

Comments 2

  1. remin January 14, 2016

    Aku bagi satu solusi. Since hg pakai iPhone, dload apps movescount. Pas lari hg sync dulu dengan movescount, myb tunggu dalam 5minit, akan mai la notification ‘your run is ready’ kat Strava. Kami geng android susah nak buat video movescount di app pasal xcompatible & asyik crash. iPhone ok, stabil…

Comments are closed.