Apps : Runkeeper to broadcast running event

002

Dulu saya dah test sekali dengan isteri saya. Masa tu cuma training sahaja. Kali ini saya fikir saya akan test buat kali kedua sempena race Penang Marathon. So first sekali, macam mana sebagai pelari, kita nak broadcastkan larian kita?

Ada tutorial yang cantik molek di blog runkeeper, so boleh tengok di sana. Click sini.

Kedua, macam mana pula sebagai penonton, view yang kita tengok tu apa? Adakah nampak runner tengah lari? Atau nampak pandangan mata runner yang tengah lari? Atau nampak runner lari dalam map?

So ini yang saya nak test. Saya dah minta bantuan En. Hassan (yang akan bantu dari segi screenshot iOS) dan juga 2 orang student intern iaitu Cik Mas dan Cik Faizin (yang akan bantu dari segi screenshot Android dan desktop). By next week bila saya balik ke KL, saya akan update semua findings ini.



_ _

Update terkini

Saya menulis hampir setiap hari. Selain hal random larian, antara tumpuan saya adalah,

Short term target : Kajian serius tentang tidur, heart rate dan mengemas blog.
Medium term target : Dalam training 5K bagi mencapai SUB25 sambil mengkaji reverse aging.
Long term target : Menyelesaikan misi #siri7m.

Akhir kata, terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca blog saya.

Semoga ada manfaatnya.
_

Tentang Penulis

Saya mula lari tahun 2013 depan rumah, tak sampai 1 KM. Tiga tahun selepas tu saya buat first FM saya di Bali dan pada tahun keempat, saya lari di Tokyo Marathon.

Setelah berehat 3 tahun, tahun 2020 merupakan tahun restart saya, so saya mula balik dari 5K. Boleh baca pengembaraan larian saya di sini.
_