Apps : Waze

Screen Shot 2014-09-07 at 2.38.46 PM

Pemandu kereta atau co pilot generasi alaf baru pasti tahu apa benda Waze ini. Unless kalau pemandu zaman dulu, memang tak ambil tahu atau hidupnya tak berapa nak connect dengan technology.

Anyway, saya menggunakan Waze untuk dua benda. Pertama memang kalau nak keluar drive saya check Waze dulu tengok jalan jem atau tidak. Dan yang kedua, kalau nak lari kat tempat yang ada kereta atau jalanraya. Especially sekarang saya dah mula lari di Putrajaya, so nak tahu juga jalan situ macam mana.

Kamu boleh check di website Waze disini.

So apa manfaatnya?

1. Kalau banyak kereta, tak sesuailah nak pergi lari kat sana. Bahaya.
2. Kalau banyak kereta juga, boleh jadi ada event sedang berlangsung kat sana. So tak sesuai juga nak pergi lari.
3. So jimatlah masa kita bila boleh tengok Waze sebelum pergi. Ini dah sampai2 semangat bagai last sekali tak boleh lari. Lega.



Kongsi di :