Bagaimana nak check heart rate Pt 2 – Resting Heart Rate

Balik dari Conquer the Trails @ Kiara hari tu saya berbual panjang dengan Remin. Antara highlights adalah tentang pengetahuan mendalam tentang Heart Rate. Saya ambil mudah bab ini sebab saya rasa macam tak penting tapi hakikatnya jika pandai dan tahu trick Heart Rate, ia akan membantu kepada larian yang sempurna.

Saya pernah tulis artikel ini dulu tentang basic Heart Rate. Boleh baca sini :

Bagaimana nak check heart rate

Minggu ini saya nak kaji lebih dalam lagi tentang Heart Rate. Last week dah kaji pasal anjing. Minggu sebelum tu botol air. Agak tak patut tak kaji tentang diri sendiri instead kaji lebih pada haiwan dan material.

Sekarang saya nak check berapa Resting Heart Rate saya.

1. Ambil, iPhone, buka stopwatch.
2. Ready jari dekat pergelangan tangan dan satu jari lagi nak start tekan stopwatch.
….

3. 67 denyut.

OK. Saya dah buat 2 kali, 2 – 2 67.

Ini carta yang saya jumpa untuk kelaskan saya dimana. Sekali tengok saya ni Above Average je. Ingatkan Atlit. Patut la tak pernah merasa podium.

730bdeaa87d1d77a739675ab680a87ff

Kongsi di :