Blog : Bersihkan sawang, cuci, kemas apa yang patut Pt 2

Ok. Ada satu tool ni untuk check sama ada blog kita ni laju atau tak. Dia agak technical sikit la. Sebabkan saya dah umur 41 tahun lepas tu pulak saya ada seorang staff designer, so nanti saya pergi ofis saya nak suh dia tengokkan dan buat apa yang patut.

Site checker ni oleh google, boleh pi kat sini.

Bila check blog saya ni nampak markah tu tak berapa nak A+ la…. 68 ni kalau kat sekolah dulu rasa maca C4 kut.

Ini detail ntah menda ntah.

But anyway, dalam page yang sama dia akan bagi tahu kita apa benda kita nak minimizekan. So nanti saya mintak tolong designer saya yang hebat tu kasi settle.

By the way saja nak tengok website orang lain camna ni saya masukkan beberapa website untuk tengok berapa markah dia. First kita tengok google sendiri. Patut kalau google mestilah 100 kan? Hmmmmm HARAM

Tengok malaysiakini lak. Boleh tahan….

Sekarang saya nak tengok web pembekal internet di Malaysia yang bila kita nak bayar bil dia tu agak macam haram banyak kali nak click tu…. HMMMM… no wonder. Mungkin website depa ni ada buat calculation add math kat html dia.

Tapi ada satu web ni la. Score 100%. Gila babi. Patut owner web ni dilantik jadi Menteri Multimedia Malaysia. Tengok score dia. Bukan biashe2 bosskurrr.

OK Bye.

 

 

 

 

 

_ _

Update terkini

Saya menulis hampir setiap hari. Selain hal random larian, antara tumpuan saya adalah,

Short term target : Kajian serius tentang tidur, heart rate dan mengemas blog.
Medium term target : Dalam training 5K bagi mencapai SUB25 sambil mengkaji reverse aging.
Long term target : Menyelesaikan misi #siri7m.

Akhir kata, terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca blog saya.

Semoga ada manfaatnya.
_

Tentang Penulis

Saya mula lari tahun 2013 depan rumah, tak sampai 1 KM. Tiga tahun selepas tu saya buat first FM saya di Bali dan pada tahun keempat, saya lari di Tokyo Marathon.

Setelah berehat 3 tahun, tahun 2020 merupakan tahun restart saya, so saya mula balik dari 5K. Boleh baca pengembaraan larian saya di sini.
_

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *