Cara untuk bawa air ketika berlari Pt 8 – The thigh holster

Jika anda peminat Star Wars dan bercita-cita untuk menjadi Hans Solo, meletakkan minuman di peha adalah agak stylo sekali. Itu kalau lelaki. Tapi untuk perempuan, bayangkan anda adalah Lara Croft.

hansolo

angelina-jolie-as-lara-croft

Namun realitinya, tak seindah bayangan. Ini contoh membawa botol air di peha.

Orange_Mud_Sup_Sip_Profilesk

SUP1_1024x1024

Kebaikkan
Selain daripada memberi semangat kehero-an atau keheroinan, membawa botol air di peha adalah satu alternatif untuk runners yang tak mahu bawa botol air cara lain. Kedua, mudah capai. Alah, macam koboi nak capai botol air. Kan senang. Dan yang ketiga saya rasa, agak attraction kepada runners lain sebab jarang-jarang sangat saya nampak orang bawak botol air macam ni in case anda mahu orang notice anda berlari.

Keburukkan
Peha kena kuat dan toughla sebab nak angkut air kat sebelah kaki. Actually agak berat nak melangkah saya rasa.

Lain-lain
Ada design yang tak specific sangat kat peha tapi macam kat peha. Boleh tengok gambar bawah ni. Yang atas tu ikat di peha. Yang ni ikat di pinggang tapi sampai atas peha.

8d6a53a7246deb041fb9a12f82e79107

Kesimpulan
Kalau peha kuat larat nak bawa botol air silakan. Dan melalui kajian saya, tak banyak pun kedai online jual benda ni. So tak popular.

Kongsi di :