Semua catatan dalam ‘Semua

siri7m : M1, Pt 26 – Training sambung balik, tapi mode lain

So itu treadmill lentikko sudah pulang sarang. Hari jumaat hari tu dak-dak gym datang hantor. Penat gak saya tengok depa nak bawak keluo dari van then bawak naik atas. Saya tanya depa, ni kalau rosak lagi canne? Takpe abang call je bagitau kami datang collect. Ye la memang korang boleh datang collect, aku ni kesian kat korang usung dari bawah naik atas tak habis-habis. Dak-dak gym hanya tersenyum.

Baca

siri7m : M1, Pt 25 – Training terhenti, pause seketika

Seperti banjir yang melanda Kampung Budu dan kawasan sekitarnya, seperti kes Covid19 yang spike mendadak dangdut hingga ada ura-ura nak total lockdown lagi (artikel ini ditulis pada hari Sabtu, dan mungkin  hari ni dah lockdown agaknya kalau khabar angin itu benar), maka seperti itulah barainya training 10K SUB 55 saya.

Baca

Tidur : Pt 9, Rutin Pagi

Bertemu lagi dengan GT. GT tanya asal ko hari ni lambat update blog? Saya kabo sorry GT, sabtu ahad pergi masuk hutan la ni letih gila baru sampai KL. Truck sangkut kat dalam lecak takleh keluo.

Baca

siri7m : M1, Pt 20 – Marilah menuju kejayaan (kasut-kasut baru)

Untuk tahun 2021 ni basically saya dah sediakan set kasut-kasut baru saya bagi menggantikan set kasut-kasut lama saya. So basically, kasut lama saya semua dah boleh di-retiredkan dengan aman dan tenteram, which mean, kebanyakkannya saya sambung semula pakai untuk training. siri7m. Terima kasih kepada semua kasut-kasut selama ini yang telah berkhidmat dengan baik dan jayanya. Semoga anda (kasut tu bukan aok yang membaca) ditempatkan di syurga kasut yang paling tinggi.

Baca

siri7m : M1, Pt 19 – 5K Race Firaun

Race 5K cubaan SUB25 yang telah berlangsung pada wiken lepas, 29 Nov 1979 eh silap, 2020, merupakan race VR dari company yang sama sebelum ni yang saya buat 5K SUB30 iaitu virtualrunners.org. Race dari German ini bertajuk, Pharaoh Marathon 2020. Nama je marathon tapi jangan terPERdaya. Gila sapa nak lari FM untuk VR. Kental bai.

Baca

Race : KLSM VR 2020

Malam kelmarin saya baru saya register race ni. Sebab dia saya fikir, kalau last week saya gagal 5K SUB25, saya akan register 5K. Tapi sebab ok, maka saya register 10K.

Baca

siri7m : M1, Pt 17 – 5K SUB25 Race Day

Segala puji tuhan semesta alam besar dan alam kecil, serta semua alam-alam yang telah dan belum ada, syukur, pagi tadi saya berjaya achieve target saya untuk lari 5K SUB25 dengan catatan masa 24:50, sekaligus memecahkan rekod 5K lama saya pada tahun 2017.

Baca

siri7m : M1, Pt 16 – Race Route 5K SUB25

Ini adalah minggu terakhir training saya ke arah cubaan mencapai SUB25K bagi 5K. Saya dah beli tiket race VR, tapi itu nanti next postlah. Anyway, post ini adalah untuk mengkaji route larian yang baru minggu ini kerana akibat MCO, saya macam malas nak ke Putrajaya untuk route biasa saya lari untuk race VR macam hari tu.

Baca

Route : Stadium Kelana Jaya

Saya sejujurnya memang jarang lari tempat yang berbeza-beza. Ditambah sekarang, balik-balik lari kat area rumah saya ni, tak pun lari dalam rumah atas treadmill, kalau race VR saya lari kat Putrajaya. Maybe sebab dah umur-umur cenggini ni saya cam agak salllllammmmm nak kemana-mana, so, saya kurang ke tempat baru.

Baca

Kajian : Apa benda carbon fiber ni sebenarnya?

Setelah Nike memperkenalkan carbon fiber dalam kasut dia, nampak gaya brand terkemuka lain juga dah mula meng-carbon fiberkan kasut-kasut larian. Tapi sebelum kita pi kedai kasut dan order, “Mamak, kasi saya carbon fiber satu!”, apa benda sebenarnya carbon fiber ni? Asal depa tak letak emas instead of carbon fiber? Takpun letak la plate kryptonite ke apa ke.

Baca

Kasut : Saya menyampah la dengan Nike. Kasut lain yang ada Carbon Fiber Plate ada tak abiang?

Abiang pun kengkadang nyampah gak tapi tu la, dah tua-tua nak experimen brand lain cam seram lak… ye la buatnya tersilap kang injured, lama nak baik tu, tulang dah reput. Takpelah, now hari ni kita nak tengok kasut-kasut lain yang ada Carbon Fiber Plate. Abiang cuba tulis sebaik mungkin melalui pembacaan abiang. So kalau salah tolong betulkan ya saya budak baru belajar pasal kasut.

Baca

Tidur : Pt 7, Ubat tidur

Bertemu lagi dalam sessi usrah bersama GT, guru tidur. Hari ini GT akan bersurah tentang kesan ubat-ubatan kepada tidur kita agar kita memahami secara mendalam, bagaimana kaitan ubat yang kita ambil dengan tidur kita.

Baca