Semua catatan dalam ‘Acara

Race : SCKLM 2019 Part #1

Tahun lepas saya ada bagitau yang tahun ini, 2019, saya plan nak kembali berlari. Ha kena ingat tu, saya PLAN je tau. Bukan lari lagi. :D. Jilake, saka apa la yang duduk bergantung atas bahu ni dia punya malasssss….. Ya Rabbi…..

Baca

Race: 15K Lipis Hill Challenge Pt 2 – Menjelang hari race

Minggu sebelum balik Raub untuk race Lipis, ayah dan mak saya ada di rumah saya. Seperti biasa, bila mereka ada dirumah, adik beradik saya yang lain akan turut berkumpul di rumah saya. Isteri saya akan memasak dan kami akan makan bersama. Dan macam biasa, kami akan bersembang di meja makan sambil mengutuk sesama sendiri sampai pagi.

Baca

Race: 2XU Compression Run 2017 Pt 4 – Bukit Tunku

Kawan saya ada cerita tentang satu cerita kelakar. Ada seorang mamat ni, masa kecik, bapak dia bagitau dia bahawa “Knowledge is Power”. Cerita pasal “Knowledge is Power” ini keluar dalam diskusi teh tarik kami, adalah unjuran dari sebab ada satu scene dalam Games of Thrones. Masa Littlefinger Lord Baelish dengan Cersei. Lord Baelish bagitau yang “Knowledge is Power” untuk ugut Cersei yang incest, dan Cersei pula balas, “Power is Power” dan ugut nak bunuh Littlefinger sampai telur dia naik ke dagu. Ini scene detail.

Baca

Race: 2XU Compression Run 2017 Pt 3 – Carbo Loading

Hari subtwo eh silap, hari sabtu sebelum race tu saya berehat di rumah. Instead of keluar, saya mengasingkan diri dari family saya dan duduk di tingkat atas rumah saya untuk update blog. Maka terhasillah beberapa posting baru yang lepas. Update blog sebelum pergi race sedikit sebanyak bagi semangat untuk berlumba nanti.

Baca

Sea Games 2017 : Tahniah kepada MALAYSIA

img-about-rimau

Sebentar tadi Sea Games telah melabuhkan tirai penutupan. Bendera kejohanan, telah beralih tangan dari Malaysia ke Philippines. “Abah” tentunya antara orang yang paling gembira kerana Sea Games kali ini bukan setakat mencapai matlamat 111 pingat emas, sebaliknya melangkaui lebih lagi hingga ke 145 pingat emas. Secara keseluruhannya, Malaysia meraih 323 pingat kesemuanya termasuk 92 perak, dan 86 gangsa. Malaysia juga berada di tangga teratas, mendahului negara asean yang lain.

Baca

Sea Games 2017 : Muhaizar Mohammad

Hari ini di dalam suratkhabar, terpampang berita kejayaan Malaysia merangkul gangsa oleh saudara Muhaizar Mohammad. Sebagai rujukan bersama dan akan datang, saya screenshotkan berita ini (takut server berita down ke apa) agar ia sentiasa memberi kita ingatan bahawa, “untuk meraih sesuatu, kita harus berusaha lebih dari biasa”.

Baca

Sea Games 2017 : Tahniah Team Malaysia

Screen Shot 2017-08-19 at 8.03.24 PM

Tahniah diucapkan kepada saudara Muhaizar Mohamad diatas kejayaan merangkul pingat gangsa untuk negara. Setelah kemarau 44 tahun bagi acara marathon, ini tentunya satu kejayaan paling bermakna buat Malaysia, sekaligus mengangkat “marathon” sebagai satu acara sukan yang tidak boleh lagi dipandang enteng. Mungkin Malaysia dah kena mula hantar atlit kita training di Kenya. Untuk bacaan lanjut news, boleh click sini.

Baca