Semua catatan dalam ‘Barang-barang

Treadmill Pt 7 : Option Curved Treadmill yang ada

Ok, yang pertama tu yang macam saya punyalah. Archean Curved. Ada banyak lagi brand lain tapi yang bawah ni saya rasa cam menarik untuk kita tengok.

SpeedFit – SpeedBoard, The first Prototype

Ini adalah moyang segala curved treadmill. 11 tahun yang dulu. Saya ingatkan curved treadmill ni. baru 2-3 tahun. Rupanya dah berkurun lama. Masuk Malaysia je lambat ghupenye.

Baca

Treadmill Pt 3 : Treadmill pilihan saya

Kawan kepada kawan saya yang saya sembang pasal treadmill ini iaitu brader yang jual treadmill ni mula saya hubungi. Kami berbual melalui whatsapp sebab masa tu bulan puasa so kalau bercakap banyak sangat kan habis tenaga.

Setelah bertanya macam-macam, akhirnya brader tu nasihat untuk saya beli treadmill ini.

Baca

Treadmill Pt 2 : Apakah ciri-ciri treadmill terbaik dunia?

Disebabkan treadmill Mo Farah agak laham alig (mahal gila), dan Abang Eliud menyampah dengan latihan atas treadmill, so saya rasa saya terpaksa decide sendiri treadmill yang macam mana saya nak beli. Maka untuk itu, saya mula membuat penyiasatan dengan bertanya kepada seorang kawan larian saya yang telah pun mempunyai treadmill di rumah beliau.

Baca

Treadmill Pt 1 : Apakah treadmill terbaik dunia?

OK. Bila saya dah decide untuk lariansebuahkitab 2.0 ni antara milestone pertama adalah membeli treadmill. 3 faktor yang saya rasa dah tiba masanya saya ada treadmill adalah pertama, saya boleh lari dalam rumah sambil anak-anak tengok tv. Maka tak adalah kesian kat depa ni dah la Aboh selalu tade rumah, nak training lari lagi canne?

Baca

Kasut : Asics Gel Kenun Pt 3 – Majlis Ujikaji Kasut bersama Coach Edan Syah

IMG_1182

So kami pun beramai-ramai turun ke taman bawah tu. Matlamat utama dia adalah untuk test kasut baru masing-masing. Rasa macam hari raya versi larian. Dulu masa kecikkan seronok gila dapat kasut baru nak beraya, ini pulak seronok gila sebab dapat kasut baru nak berlari. Dunia ini memang penuh dengan hal yang misteri. Umur bukan menjadi masalah untuk bergembira rupanya.

Baca

Kasut : Asics Gel Kenun Pt 1 – Promo

Sebentar lagi saya akan ke OU untuk majlis pelancaran Asic Gel Kenun. Kasut ini, dikatakan adalah hasil inspirasi “awan sirus” yang diambil dari bahasa jepun, membuatkan para pemakai kasut ini berlari seakan atas “awan”. Melalui bacaan awal saya, ia mempunyai cushioning yang baik.

Baca

Jam : Suunto Spartan Series

Oleh sebab lately asyik tengok jam, so ada baiknya saya share sikit pasal Suunto Spartan series. Untuk rekod, sekarang saya pakai Suunto Ambit 2 Sapphire HR yang agak makan tahun juga. Masih elok, cuma kadangkala ada masalah sikit.

Baca

Kasut : Asics Gel Nimbus 19 Pt 3 – Long Run

Ok. Saya dah lari 10K dengan kasut ni. Saya dah juga lari 5K di Jepun masa sejuk dengan kasut ni ( tapi tak tulis lagi ) dan saya dah lari 30.99K untuk Long Run dengan kasut ni, termasuk lari pecut dari anjing masa LSD yang sama. Basically saya dah lari hampir semua kut. Apa lagi? Lari dalam banjir tak pernah la sebab walaupun hujan hampir setiap hari, tapi air tak naik-naik jugak.

Baca

Barang : Fitbit Alta HR

Semalam birthday orang rumah saya. Saya minta gerak, nak bagi hadiah apa. Gerak pertama adalah Fitbit Alta HR. Tapi ntah kenapa macam mengada, saya minta adik perempuan saya pergi cari barang dapur Joseph Joseph.

Baca

Kasut : Asics Gel Nimbus 19 Pt 1 – First impression

Screen Shot 2017-04-04 at 1.02.52 AM

OK. Ini review tadak tipu punya. So saya akan tulis review seikhlas mungkin. Tapi sebelum apa-apa, perlu anda tahu bahawa ini kasut Asics pertama saya dan sebelum ini semua kasut saya adalah Nike dan untuk trail Salomon. Kira pengetahuan Asics saya adalah level Basic, namun, itu tidak bermakna perasaan saya tentang kasut ini adalah tidak benar. Jiwa mesti mau dalam. Kalau jiwa tak dalam, hati tak power kata nenek jiran saya.

Baca

Trunvelogue, siritokyomarason : Jeket Michelin Baby

Semalam kebetulan saya pergi hantar servis Mat Tigu. Service makan masa dalam 3-4 jam. Appointment jam 9 pagi so siap mesti tengahari. So saya ingat lepas servis tu nak ponteng kerja pergi kedai Pre Loved Japan atas cadangan isteri saya. Sekali entah macam mana instead of tunggu keta siap, elok lepas hantar kete terus kami ke kedai Pre Loved Japan itu. So basically kami ke service centre tu naik dua kereta la. Tinggal satu, then chow chin chow dengan yang satu lagi.

Baca