Semua catatan dalam ‘Barang-barang

Jam : Ciri-ciri Jam Larian Pt 1

Ada banyak jam larian di luar sana. Terus terang saya katakan, saya cuma ada 1 jam larian iaitu Suunto Ambit 2 Saphire + Heart Rate Belt. Saya pernah tengok Suunto Ambit 3 adik ipar saya, dan isteri saya pakai Suunto M5. Lain dari brand ini, saya tak pernah tengok secara betul, kecuali di Youtube.

Baca

Race : Bali Marathon 2016 Pt 15 – Outfit Race

Since Bali ini adalah virgin Marathon saya, atau, marathon saya yang pertama, makanya saya anggap ia adalah satu race yang sangat bermakna dalam hidup saya. Bagaimana saya translate “bermakna” ini dari “rasa” dan terjemah kepada “sifat”, salah satu daripadanya adalah dengan persediaan outfit untuk race ini sendiri.

Baca

Goggle : Speedo Aquapure Optical IQfit

Hari sabtu dah beli goggle dah tapi hari ahad semalam masa keluar makan birthday isteri saya, saya terbeli satu lagi. Alasan saya, nanti kesian kat isteri saya dia takde goggle so esok-esok kalau berenang sekali dia boleh pakai mana-mana yang dia suka. 😀

Baca

Cara untuk bawa air ketika berlari Pt 7 – The Water Bra

Banyak-banyak cara minum air inilah yang paling misteri bagi saya. Adakah minum dari bra yang mengeluarkan air? Adakah minum dari em em… ntahlah. Hidup ini memang banyak misteri. Kalau hidup tidak ada misteri bukan hidup namanya. Bosan. In fact, tuhan itu misteri. Kerana tuhan itu misteri, the journey towards divine itu satu hal yang misteri dan mengasyikkan. Kalau journey kepada tuhan itu simple, saya rasa ramai orang quit dari percaya pada tuhan sebab mudah sangat.

Baca

Cara untuk bawa air ketika berlari Pt 2 – The Fanny Pack

Seterusnya,

2. The Fanny Pack
Selalu tak nampak abang-abang kawasan kalau tengah minum teh kedai mamak, dekat pinggang dia ada pouch? Ha, ini lebih kurang macam tulah. Bezanya abang kawasan pouch kat depan. Runners, pouch kat belakang pinggang (Of course, runners biasanya tade perut, abang kawasan ada perut ). Pouch tu isi macam-macam tapi kalau runners, isi botol air.

Baca

Kasut : NIKE Pegasus 32 Pt 3

Tadi pergi tengok Star Wars kali kedua. Tapi kali ni bawak isteri saya dan adik ipar saya yang form 3 tu. Hari tu tengok dengan Rozaidi adik ipar saya masa opening. Anyway, mak mertua saya ada di rumah, so boleh la tinggalkan El Lukh dengan tok ma dia hahahhahaha.

Baca

Plug Charger USB

Hari tu masa lari di Ranau, saya bawak Go Pro + iPhone. Masalahnya saya cuma bawak satu charger. So bila malam tu sebelum tidur, elok-elok boleh tidur awal, terpaksa tunggu iPhone fully charge kejap then charge pulak Go Pro.

Baca