Semua catatan dalam ‘Lain-lain

The Flash : EP18 S02 – Versus Zoom

Agak 3 minggu rasanya tak ada Flash kat Hulu. Namun, malam ini, sambil saya browse-browse series melalui remote apple yang dah macam nak rosak sebab asyik kena gigit dengan El Lukh, akhirnya browse-ian saya mendatangkan hasil. Baca

Filem : Trail Dog – Salomon Running TV Season 05 Episode 02

Arwah aki saya dulu bela anjing. Anjing ini gunanya jaga kebun. Arwah moyang saya juga bela anjing. Anjing ini gunanya jaga rumah. Yelah, rumah arwah moyang saya dalam hutan kut. Dulu masa saya kecil, bila balik kampung, bila singgah rumah moyang, paling thrill adalah lari dari bawah naik ke atas rumah (rumah kampung tiang tinggi) […]

The Flash : EP17 S02 – Flash Back

“Sometimes the only way to move forward is to revisit the things in your past that were holding you back.You have to deal with them head on, no matter how scary they may be. Because once we do, you’ll see that you can go further than you ever imagined.” – Barry Allen Baca

The Flash : EP16 S02 – Trajectory

Beberapa minggu tv series Flash ni terberhenti dan minggu lepas, sambung semula. Barry desprate gila nak lari lebih laju sebab nak kalahkan Zoom. So pada awal episod Barry cuba lari merentasi jurang air terjun namun gagal. Barry ingat dia punya larian boleh sampai tahap lari atas udara agaknya. Namun mujur Cisco Rahman ada bawak 4 […]

Filem : Paradise Lost

Season 5 Salomon filem sudah keluar. Ini review saya *** Bila kita rasakan ada sesuatu yang hilang dari dalam diri kita, kita mula mencarinya balik walaupun dengan seribu cara. Ada yang mengembara jauh untuk pulang ke tempat asal hidupnya. Ada yang mengembara deep dalam memori untuk menghidupkan semula “rasa” yang telah hilang itu. Ada yang […]

The Flash : EP15 S02 – King Shark

Hangpa ingat dak mula-mula season 2 dulu ada ikan jerung pakai seluar koyak tangkap Flash, kendian ikan jerung seluar koyak ni kena tembak dengan Dr.Wells dan semua orang terkejut bak hang pasai apa Dr.Wells hidup balik? Baca