Semua catatan dalam ‘Semua

Cara untuk dapat SUB 1 bagi 10K Pt 1

Ada satu hari saya lari di mana ntah, tapi bila habis lari tu saya ada jumpa satu runner. Runner ni muka dia sangat gembira sebab dia first time masuk Full Marathon 42K (sebab saya tengok IG dia). Dia tanya saya macam mana race. Saya kata saya masuk 10K sahaja. Dia tanya dapat SUB 1 tak? […]

Minyak Wangi untuk lari Pt 2

Sebelum kita move kepada posting minyak wangi untuk larian, ada baiknya kita tengok, kenapa nak ada minyak wangi at the first place? Bukan ke orang pakai minyak wangi ni malam pertama je (kawan saya cakap la, sebab saya pakai everyday). Baca

Race: 15K Lipis Hill Challenge Pt 2 – Menjelang hari race

Minggu sebelum balik Raub untuk race Lipis, ayah dan mak saya ada di rumah saya. Seperti biasa, bila mereka ada dirumah, adik beradik saya yang lain akan turut berkumpul di rumah saya. Isteri saya akan memasak dan kami akan makan bersama. Dan macam biasa, kami akan bersembang di meja makan sambil mengutuk sesama sendiri sampai […]

Race: 2XU Compression Run 2017 Pt 6 – Race

By 4:30 saya dah ready dengan suit larian bagai. Runners makin ramai, dan saya turun ke Padang Merbok dari tepi jalan. Saya amik peluang untuk warm up, lari-lari anak dalam 10 kali pusing dan bila badan dah panas, saya masuk ke dalam pen larian. Baca