Semua catatan dalam ‘Route

Route : Tanah Rata – Brinchang, dan pulang

Saya membesar di Cameron Highlands sejak lahir hingga ke 7 tahun pada tahun 1986. Kemudian abah bawa kami pindah ke Johor Bahru. Di Cameron, mula-mula abah sewa rumah flat di Brinchang sebelum berpindah (sewa juga) di Kampung Taman Sedia. Rumah yang abah sewa itu sekarang dah jadi homestay Dr. Ayob. Dua rumah ini saya tidak […]

Route : Taman KLCC / KLCC Park

Awal tahun hari tu saya decide untuk larian pertama tahun 2016 adalah di KLCC. Ini semua sebab antara kekurangan yang saya analisa pada saya adalah saya kurang lari di route yang berbeza. So harap tahun ini paling tidak pun boleh explore beberapa route untuk lari. Baca

Route : Mynmar, Kandawgyi Lake

Ntah macam mana, tahun ini saya ada peluang untuk try lari di luar Malaysia. Walhal saya tak expect pun. Saya rancang nak masuk race kat oversea tahun depan. Tapi tahun ni dia bagi “feel” untuk cuba lari dulu. Baca

Route : Sebelah, menyebelah Pt 2

Hari saya lari lagi dan cuba explore satu bulatan penuh area Alam Sutera ini. So dari depan kedai mamak Afiz ni saya lari straight dekat kawasan masjid yang tengah buat tu dan masuk kedalam taman orang kaya. Tiada guard jaga kat post belakang so saya redah masuk dan keluar balik di post guard pintu masuk […]