Semua catatan dalam ‘When was the last time you did something for the first time

Mengambil panduan untuk hal yang seterusnya

Biasa dalam hidup kita ni akan sampai satu tahap kita tepu dalam apa yang kita tengah buat. Benda tepu ini berlaku adalah kerana 3 perkara pada pendapat saya.

a. kita dah achieve target dalam apa yang kita buat tu
b. challenge dalam benda yang kita buat tu dah tak berapa nak jadi challenge
c. benda yang kita buat tu jadi rutin which mean menjadi norma biasa sesuatu yang kita buat sambil pejam mata pun ok (dah boring la)

Baca