Semua catatan dalam ‘Uncategorized

Memecah Kebuntuan 2 : Tangan lenguh masa lari

Sejak kebelakangan ni kalau lari, tangan yang berhayunan tu macam cepat betul lenguh. Sama ada sebab lama berenti lari atau bicep tak berapa nak mari, saya pun tak sure. Tapi yang saya sure adalah dulu masa Nike Running Class, Coach Din ada bagitau yang basically runner kena buat push up sebab ia membantu kepada otot tangan kuat. Bila otot tangan kuat, lari tak mudah lenguh. Kalau kita lari dan tak hayun tangan, tangan straight kat bawah macam kartun Abe tu lari, itu petanda nak kiamat untuk PR kita sebenarnya.

Baca

Marah

Di dalam perjalanan menuju ke Subang Airport, suami bertanya kepada isteri.

Suami : Do you know why a true runner never get angry?
Isteri : Mmmm because they are patience?
Suami : Salah. Jawapan dia, sebab runner sejati takkan marah, mereka cuma marahthon.
Isteri : Eh kelakar

Baca

Cramp : Atlit cramp semasa beraksi

Yang ini pemain tenis. Masa tengah game kaki dia cramp. Dan dia berjuang habis-habisan menentang cramp, sangat dramatik bagi penonton. Semangatnya sangat kuat. Sambil menentang cramp dia menentang lawannya. Saya tersentuh melihat video ini, kerana saya telah melalui perasaan yang sama.

Baca