Diri : Jantung

Bila lari, tak dapat dinafikan, selain dari kaki, yang paling penting adalah jantung. Tapi selama saya berlari ni, saya tak pernah terfikir nak tahu bagaimana jantung ni berfungsi. Maksud saya, secara detail. Dulu saya ada amik kelas biologi masa kat sekolah. Tapi saya dah lupa dah macam mana. So this week saya nak study pasal jantung. Saya nak tahu bagaimana jantung dan diri kita saling bekerja, semasa lari.

Ya, saya tahu dia pam darah beroksigen. Saya nak tengok mungkin ada yang saya miss out.



Kalau complicated sangat, ini yang versi comel punya.





Kongsi di :