Filem : Quicksilver

_1426284506

Last 2 weeks rasanya saya pergi tengok Avengers Age of Ultron. OK la. Tapi, ada satu character yang sesuai saya beri highlight dalam blog ini iaitu En. Quicksilver. Boleh tengok clip dia kat bawah ni.



So sapa En. Quicksilver ni? Saya cuba sum-up dalam 5 point.

1. Kuat lari (Quicksilver = Quatlari)

2. Lari laju , dah la kuat lari, laju pulak tu.

3. Kembar siam dengan akak dia si ahli sihir.

4. Bapak dia Magneto

5. Mula dalam cite X-Men, then join Avengers

Untuk sejarah origin yang lebih panjang lebar, ini clip video dia.



Ada satu lagi yang lebih detail dan panjang







_ _

Update terkini

Saya menulis hampir setiap hari. Selain hal random larian, antara tumpuan saya adalah,

Short term target : Kajian serius tentang tidur, heart rate dan mengemas blog.
Medium term target : Dalam training 5K bagi mencapai SUB25 sambil mengkaji reverse aging.
Long term target : Menyelesaikan misi #siri7m.

Akhir kata, terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca blog saya.

Semoga ada manfaatnya.
_

Tentang Penulis

Saya mula lari tahun 2013 depan rumah, tak sampai 1 KM. Tiga tahun selepas tu saya buat first FM saya di Bali dan pada tahun keempat, saya lari di Tokyo Marathon.

Setelah berehat 3 tahun, tahun 2020 merupakan tahun restart saya, so saya mula balik dari 5K. Boleh baca pengembaraan larian saya di sini.
_