Inspirasi : PHANTASM 24 RUNNING CHALLENGE

Hero Ultra Trail Salomon dan Suunto, Kilian Jornet akan membuat challenge lari 24 jam tanpa henti sikit lagi pada jam 5:30 petang ini. Meaning, lagi 15 minit sejak posting ini ditulis.

1. Apa challenge ni?

Kilian Jornet akan lari 24 jam tanpa henti dekat track, bukan gunung berapi bukan kat Antarctica mahupun everest. Challenge ini, yang dinamakan PHANTASM 24 RUNNING CHALLENGE, nampaknya macam nak introduce kasut baru Salomon iaitu kasut road, Salomon S/LAB Phantasm.

2. Boleh tengok gambo kasut ni?

Boleh. Ini gambo dia. Detail boleh tengok kat sini. Tapak dia len maciammmm.

3. Apa spec kasut ni?

Kasut ini adalah untuk road running, so bukan kasut ultra. Kasut dicipta untuk speed demon.

4. Agak-agak berapa harga kasut ni?

Dalam 8 rat lebih kalau ikut tengok web dia.

5. Ok, berbalik pada challenge tadi, Abang Kilian lari kat mana?

Kat satu stadium ni kat Norway.

6. Kat mana saya nak tengok Abang Kilian lari?

Pegi web dia kat sini, atau tengok video kat bawah ni.

7. Apa yang kita boleh belajar dari challenge ni?

Hat ni nanti abiang update balik sebab abiang kena tengok dulu video ni. Tapi takat baru sejam ni rasa memang gila effort nak jual kasut ni. Gila. Yelah, lahgi sampai 24 jam nak jual kasut? Bukan beshe beshe….. orang ghumoh saya kabo, siannya…. teruk betul keje jadi ambassador ni.

 

_ _

Update terkini

Saya menulis hampir setiap hari. Selain hal random larian, antara tumpuan saya adalah,

Short term target : Kajian serius tentang tidur, heart rate dan mengemas blog.
Medium term target : Dalam training 5K bagi mencapai SUB25 sambil mengkaji reverse aging.
Long term target : Menyelesaikan misi #siri7m.

Akhir kata, terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca blog saya.

Semoga ada manfaatnya.
_

Tentang Penulis

Saya mula lari tahun 2013 depan rumah, tak sampai 1 KM. Tiga tahun selepas tu saya buat first FM saya di Bali dan pada tahun keempat, saya lari di Tokyo Marathon.

Setelah berehat 3 tahun, tahun 2020 merupakan tahun restart saya, so saya mula balik dari 5K. Boleh baca pengembaraan larian saya di sini.
_

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *