Trunvelogue, siritokyomarason : Jepun & Basikal

Suami sedang menonton Netflix. Cerita kegemarannya, Travelers yang mengisahkan pengembaraan merentas masa melalui subconscious sudah masuk episod yang ke 5. Sementara isteri sedang membelek-belek phamplet yang diambil dari syarikat pelancongan Jepun, lalu isteri berkata,

Isteri : Kita dah tengok-tengok semua, kita rasa kat Jepun ni yang paling mahal transport-lah

Suami : Kalau gitu kita travel naik basikallah. Murah sikit. Jepun datang sini dulu naik basikal apa. So kita pergi sana naik basikalla.

Isteri : Naik basikal? Bolehlah. Tapi masalahnya kat Jepun nak parking basikal pun mahal.

***

Purata harga untuk parking basikal di Jepun adalah 1800 yen sebulan / RM70 sebulan.

_ _

Update terkini

Saya menulis hampir setiap hari. Selain hal random larian, antara tumpuan saya adalah,

Short term target : Kajian serius tentang tidur, heart rate dan mengemas blog.
Medium term target : Dalam training 5K bagi mencapai SUB25 sambil mengkaji reverse aging.
Long term target : Menyelesaikan misi #siri7m.

Akhir kata, terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca blog saya.

Semoga ada manfaatnya.
_

Tentang Penulis

Saya mula lari tahun 2013 depan rumah, tak sampai 1 KM. Tiga tahun selepas tu saya buat first FM saya di Bali dan pada tahun keempat, saya lari di Tokyo Marathon.

Setelah berehat 3 tahun, tahun 2020 merupakan tahun restart saya, so saya mula balik dari 5K. Boleh baca pengembaraan larian saya di sini.
_

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *