Trunvelogue, siritokyomarason : Jepun & Basikal

Suami sedang menonton Netflix. Cerita kegemarannya, Travelers yang mengisahkan pengembaraan merentas masa melalui subconscious sudah masuk episod yang ke 5. Sementara isteri sedang membelek-belek phamplet yang diambil dari syarikat pelancongan Jepun, lalu isteri berkata,

Isteri : Kita dah tengok-tengok semua, kita rasa kat Jepun ni yang paling mahal transport-lah

Suami : Kalau gitu kita travel naik basikallah. Murah sikit. Jepun datang sini dulu naik basikal apa. So kita pergi sana naik basikalla.

Isteri : Naik basikal? Bolehlah. Tapi masalahnya kat Jepun nak parking basikal pun mahal.

***

Purata harga untuk parking basikal di Jepun adalah 1800 yen sebulan / RM70 sebulan.

Kongsi di :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *