Kasut : Back to the Future

12115898_1004049696308261_2868131665401072019_n

Baru-baru ni hari Back to the future. 21.10.2015. Daripada banyak-banyak future technology yang ada dalam filem itu, hanya satu yang betu-betul dibuat pada zaman sekarang iaitu kasut Nike ikat sendiri (bukan ikat tepi).

screenshot_51-620x427

First, boleh tengok video dari filem itu.



Next, ini video M. J. Fox try kasut Nike yang ikat sendiri. Kasut ini Nike hantar kepada M.J Fox untuk cuba pada 21.10.2015.



Kasut ini dah dibuat pada tahun 2011 tapi tak banyak unit dan dijual di eBay. Anyway, ini ada video compare kasut 2011 dengan yang previous version Halloween. Yang mass production belum lagi, depa kata spring 2016. Sapa nak pakai dulu kena naik kete back to the future to dan pergi ke Spring 2016.



Ini pulak video promo untuk kasut tu 2011 tu.



Ini video fact vs fiction untuk lebih faham susur galur semuanya. Video ini diupload sehari sebelum back to the future day.



Ini pulak video yang diupload selepas Back to the future day.





BTW, sesiapa yang beli kasut ini profit dia akan disalurkan ke Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Disease Research. Saya tengok ni baru tahu yang Michael J. Fox sakit.

Screen Shot 2015-10-26 at 11.49.20 PM

Kongsi di :