Memecah Kebuntuan 2 : Gaya larian Mat Eliud

3 orang cuba nak Breaking 2. Tapi Eliud seorang sahaja yang hampir manakala yang lain hanya mampu buat PB masing-masing. So apakah rahsianya?

Gaya larian. (salah satu faktor terpenting, sebab semua dah pakai kasut yang sama). So dari video di atas, kita boleh tengok breakdown gaya larian masing-masing.

Apakah yang penting?

1. Shoulder Rotation – jangan melebih-melebih, kalau lebih, buang tenaga. Makin lama makin banyak tenaga nak pakai sudahnya tak boleh bertahan lama.

2. Falling Angle – Angle tak macam nak jatuh sangat, tak pula langsung tak ada angle. Graviti membantu ke depan so kena amik kira minta bantuan graviti.

3. Running Pose – Pose yang steady (nak kena kaji lagi ni). Tapi saya ingat, gaya larian yang bersahaja. Tak macam too much effort atau less effort sangat nak berlari.

4. Focus – Tengok Eliud dari awal sampai akhir macam sama je. Takde muka letih atau muka mual.

5.

Kongsi di :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *