Memecah Kebuntuan 2 : Tangan lenguh masa lari

Sejak kebelakangan ni kalau lari, tangan yang berhayunan tu macam cepat betul lenguh. Sama ada sebab lama berenti lari atau bicep tak berapa nak mari, saya pun tak sure. Tapi yang saya sure adalah dulu masa Nike Running Class, Coach Din ada bagitau yang basically runner kena buat push up sebab ia membantu kepada otot tangan kuat. Bila otot tangan kuat, lari tak mudah lenguh. Kalau kita lari dan tak hayun tangan, tangan straight kat bawah macam kartun Abe tu lari, itu petanda nak kiamat untuk PR kita sebenarnya.

So saya dah start push up sebelum dan selepas training. Tapi la ni tengah layan video terjumpa pulak cara push up yang betul. So ini dia.

“Kearah bicep yang sado agar tangan tak cepat lenguh”

Kongsi di :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *