Pain : Knee Pain atau sakit lutut Pt 4 – Patella Tendon Strap

Selain dari KT Tape (yang agak costly) boleh juga cari Strap kain. Saya cuba google nak tengok kat mana ada dijual di Malaysia ni so saya listkan dulu apa yang saya jumpa.

1. Brand En. Lee

llk_tendon_strap

Yang ni macam pad perempuan la pulak. Tapi kedai dia ada di Taman Midah Cheras.

2. LP Sport

500-x-400px-781

Yang ni chara sikit. Nampaklah sikit ada kemanhoodannya. Harga RM63.20. Boleh beli disini

3. Futuro Sport

Sport Adj Knee Strap_D

Sport-Adj-Knee-Strap-300

Yang ni agak minimalis. Boleh beli kat sini.

So ini je yang saya jumpa kat malaysia dari search ikut web. Kalau anda jumpa yang lain boleh share dengan saya. Sakittt wooo lutut.

UPDATED on 28.01.2015

Semasa saya ke farmasi saya lihat ada beberapa brand untuk strap ini. Futuro 3M ada tapi strap dah habis. So saya beli yang Dr.Med. Harganya RM49.90. Saya dah cuba pakai cuma belum sempat nak test bawa lari. So far ok. Rasa lutut ketat balik.

10932175_1594538144102392_2023084972_n


 

Kongsi di :