Panduan makan & minum semasa marathon Pt 3

Bila dah kaji hal air untuk marathon ni baru saya faham yang rupanya air kosong dan iso dua-dua penting masa lari. No wonder ada talipinggang botol air yang boleh letak kiri kanan tu. Mulanya saya ingat boleh letak dua perisa air, tapi rupanya satu air kosong, satu air iso.

501009-7-1372284500862

Cara untuk bawa air ketika berlari Pt 4 – The Running Belt

Now, saya ada jumpa satu botol air yang agak genius juga. Botol air ni boleh isi Gel dan air sekali dalam satu botol. So tak payah nak bawak Energy Gel dan terkial-kial nak siat kemudian simpan balik sampah tu dalam poket sampai jumpa tong sampah.

Tak sure botol air ni ada kat Malaysia atau tak, tapi sangat ohsem. Tekan pada straw dia atau tolak untuk tukar mode sedut air atau sedut energy gel. Cuma masalahnya nak bajet berapa banyak kita dah sedut energy gel tu yang problem sebab kalau dalam paket, kita boleh bajet satu paket untuk berapa km. Yang ni kena pandai agak.

Kajian lanjut saya menjumpai ini. Boleh beli dari sini. Kalau nak beli kat Malaysia ni boleh beli sini dengan harga RM49.90. Company kat Penang. Satu lagi di sini.

b102v_1

Kongsi di :

Comment 1

  1. mika August 31, 2016

    assalamualaikum dan happy merdeka day . bagus blog abg ni,terbaik dari ladang,sgt membantu org..sgt bnyk info yg berguna.sya ingin bantuan abg..saya juga suka berlari..tetapi saya fikir saya lari tiada matlamat.dan rasa tak improve sgt pun. boleh dikatakan moderate shj latihan lari saya setiap minggu.so jika tak keberatan,nk mntk tolong abg utk bg pendapat dan apakah plan latihan saya yg sesuai utk half marathon penang bridge bulan 11 nti. my second time.last year dpt buat 2:53:46 shj. so nk mntk pndpt abg,apakah plan terbaik utk saya supaya saya dpt improve larian saya utk itu. mohon mendapat perhatian abg. hogoh phg hogoh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *