Personal Coach atau Training Plan? Pt 2

Ok. Sekarang saya nak decide. Either go for Personal Coach, atau just stick to training plan dulu.

………………

( Duduk diam, tarik nafas, hembus….. tarik nafas, hembus…… tarik nafas lagi dalammmmmmmmmmmmmmmmmmm, hembusssssssssss)

…………………..

Ok. Dapat dah. So “saya” yang dalam saya, bagitau, go for Training Plan dulu. Saya tanya “saya” kenapa?

“Saya” cakap :

1. Kau tak pernah subscribe training plan secara serius lagi, so try dulu training plan.
2. Next untuk 42K baru cari personal coach.
3. At that time kau boleh tulis comparison both experience agar manfaat semua.

Ok, now next, nak cari training plan kat mana???

“Saya” cakap :

Tengok training plan lain then custom sendiri…

– Baik Boss.

P/S One thing yang bagus bila kita selalu bercakap dengan diri kita adalah kerana diri kita tahu apa yang lebih baik untuk kita. Kita bukan tak boleh dengar apa cakap orang lain. Boleh, tapi kena hati-hati sebab orang lain tu ada yang penipu, tak semuanya jujur. Zaman sekarang…. muka baik tapi kencing kwat.

_ _

Update terkini

Saya menulis hampir setiap hari. Selain hal random larian, antara tumpuan saya adalah,

Short term target : Kajian serius tentang tidur, heart rate dan mengemas blog.
Medium term target : Dalam training 5K bagi mencapai SUB25 sambil mengkaji reverse aging.
Long term target : Menyelesaikan misi #siri7m.

Akhir kata, terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca blog saya.

Semoga ada manfaatnya.
_

Tentang Penulis

Saya mula lari tahun 2013 depan rumah, tak sampai 1 KM. Tiga tahun selepas tu saya buat first FM saya di Bali dan pada tahun keempat, saya lari di Tokyo Marathon.

Setelah berehat 3 tahun, tahun 2020 merupakan tahun restart saya, so saya mula balik dari 5K. Boleh baca pengembaraan larian saya di sini.
_