Race : Bali Marathon 2016 Pt 12 – Race Start Location & Pickup Bus

Now lokasi untuk start race, adalah Bali Safari Marine Park. Letaknya di daerah Gianyar. Dulu saya macam pernah pergi Gianyar ni tapi lupa buat apa. Dikatakan di sini boleh jenjalan tengok binatang. Luas kawasan dia 40 hektar dan ada lebih 60 spesis lepak kat sini.

Anyway, ini summary dari web.

Screen Shot 2016-08-19 at 12.12.17 AM

Ini google map dia.

Screen Shot 2016-08-19 at 12.11.04 AM
Google Map

Ok saya tak heran sangat pasal binatang dalam Safari tu tapi yang saya nak check sekarang adalah lokasi race kit collection dengan safari ni. So dari google, didapati jarak dia dekat nak 40 km. 49 minit tu takleh caya sangat sebab research saya ni malam. So itu time tade traffic.

Screen Shot 2016-08-19 at 12.17.34 AM

Now, seterusnya, saya nak decide nak duduk Kuta atau Ubud. Hari tu masa register shuttle bus, saya amik naik dari Ubud. Sebab dia saya ingat nak pi ngan family so better duduk Ubud sebab tenang sikit. Tapi la ni dah pergi Arbai’e Bujang Kembali, rasa macam nak duduk Kuta la pulak. Tapi takpe, sekarang saya nak check shuttle bus punya pickup point. Ini screenshot dari web.

Screen Shot 2016-08-19 at 12.20.26 AM

Now, ini saya mappingkan balik dalam googlemap untuk setiap location. So anda boleh browse dan setting dari tempat tinggal / hotel anda. BTW, kalau saya salah mapping sila bagitau. Sebab yang lain tu saya macam confident kecuali Ubud. Tak jumpa pulak Pura Dalem Puri tu.

Maklumat Lanjut
http://www.bali-indonesia.com/attractions/safari-marine-park.htm

Kongsi di :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *