Race : Bali Marathon 2016 Pt 14 – Kedai makan : Revolver Espresso

13-e1437448712492-810x446_c
Gambar Internet

Masa saya lari pagi tu untuk last #30hariabiangcuba, saya ada singgah breakfast kat satu kedai ni. Kedai ni agak tersorok dalam lorong. So cerita dia camni.

Tengah saya lari tu tiba-tiba hati tu suruh toleh tepi. Bila toleh tepi, saya tengok ada lorong. Dan dalam lorong tu ada 2 couple tengah minum kopi. Saya tengok scene tu macam romantik sebab couple tu pun couple tua. Saya datang dekat untuk amik pic.

Elok baru nak amik pic mat salleh tu tegur saya. Kami berbual-bual. Menurutnya ini antara kedai kopi yang terbaik dia pernah datang. Dia suruh saya cuba. So saya pun masuk dalam.

IMG_1419

Mural kat luar. Teringat Kill Bill bila tengok tulisan Bang tu.

IMG_1421

Masa saya masuk kosong lagi takde orang.

IMG_1424

Sementara tunggu makanan dimasak, amik gambar dulu.

IMG_1425

Air kopi.

IMG_1428

Buah-buahan. Dalam menu, nama dia Bang Bang.

IMG_1433

Highway Robbery.

IMG_1434

Basically sebab banyak sangat makan, lepas keluar dari kedai ni lari pun ala kadar kejap lari kejap jalan (banyak jalan). Anyway, rupanya bila dah seminggu duduk kat Seminyak tu baru saya perasan yang ada 3 Revolver Cafe ni dekat Seminyak. Paling besar kat corner. Yang saya pi ni medium size dan ada satu lagi yang kecik kat belah mana ntah. Hat tu sesuai minum kopi ja.

Ini web Revolver. So, adakah kopi dia best? MMmmmm masalahnya saya bukan orang yang pandai sangat pasal kopi ni. Saya orang teh. Kecik-kecik duduk kat Cameron Highlands la katanya.  Tapi…. bolehla…. sedap lagi kopi yang isteri saya beli kat Victoria Market Aussie dulu.

Processed with VSCO with f2 preset

Cubaan ambil gambar cewek Bali nak tunjuk kat isteri buat kawan tapi blur. Haram….

Kongsi di :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *