Race : Conquer the Trails @ Kiara Pt 3 – Pre Race Analysis

Since hari ini cuti ada baiknya saya kaji terus untuk race next week ini. Sebabkan minggu ni ada 4 hari je, mesti sibuk gila nanti. Lagipun, saya jarang ke belah TTDI ni saya ingat last dulu saya pergi Kolej Mantissa zaman tok kadok bila ntah ada keja.

Ohhh baru saya teringat. Masa nak bagitau kat mak ayah saya yang saya nak kahwin dulu saya bawak depa makan area sini la. Masa nak bagitau tu mak saya tercekik minum air.

1. Jarak dari rumah
Dari rumah ke TTDI ni dalam 30 minit. Ini driving hour waktu sekarang. Ada 3 jalan, jarak paling dekat 22.7KM.

Taman ni depan sekolah.

GPS Lokasi kawasan
Google Street

Screen Shot 2016-01-25 at 3.17.40 PM

2. Parking Spot
Menurut Organiser, parking spot limited. Depa suggest untuk parking area kedai atau jalan along the way berhampiran masjid. Ini screenshot dari organiser punya slide. Tapi masa saya collect race kit tu ramai je orang parking along jalan Abang Haji Openg.
Screen Shot 2016-01-25 at 3.22.54 PM

3. Tempat Sembahyang
Ada masjid nearby so buat yang sembah-yang boleh tunaikan keperluan. Masjid At Taqwa TTDI. In case nak nikah lepas lari boleh contact jurunikah :  Mohd Zaki Ab Manan (019380509) & Ustaz Mohd Fadlullah Md Noor (013-2041304)

Screen Shot 2016-01-25 at 3.24.26 PM

Ini gambar masjid.

ttdimosque

Rupanya salah seorang dari mangsa nahas MH17, Allahyarhamah Dora Shahilla Kassim disolat jenazah di sini. Al-Fatihah. Semoga Allah memberi kekuatan kepada keluarga beliau.

4b344c4e-d7cc-424d-9075-df2dbb448443_400

DORA-SHAHILA

BTW, Ini website masjid dan facebook masjid.

4. Ramalan Cuaca
Dijangkakan pada hari ahad ini hujan renyai-renyai so expect jalan licin. Kalau takut demam boleh bawa jaket hujan.
Screen Shot 2016-01-25 at 3.39.43 PM

5. Event Itinerary
Date : 31 Jan 2016
Flag Off : 7:00 am
Prize Ceremony : 10:00 am
Event Close : 12:00 pm

6. In case of emergency
Ni saya amik dari email organiser.

Nadya Mohd Nasir

Tel: +6019-399 9153

7. Racekit Information
Yang ni dah tamat tempoh dah collection date dia kelmarin ngan semalam. Collect kat Taman Lembah Kiara tu juga.  Tiada ada racekit collection pada hari kejadian. Diulang, tidak ada.

8. Race Event Facebook
Ini organiser punya Facebook.

9. After race activity
Since dekat TTDI, so ada banyak kedai makan situ. Kalau nak lepak kat cafe hipster boleh pergi sini. Boleh juga pergi OU. Boleh pergi Ikea atau The Curve. Boleh pergi beli kereta baru sebab banyak kedai kereta kat situ macam Audi, VW, Honda dan lain-lain.


Lagi tentang racepisod ini :

Race : Conquer the Trails @ Kiara Pt 1 – BYOB
Race : Conquer the Trails @ Kiara Pt 2 – Race Kit Collection
Race : Conquer the Trails @ Kiara Pt 3 – Pre Race Analysis
Race : Conquer the Trails @ Kiara Pt 4 – Cedera teruk
Race : Conquer the Trails @ Kiara Pt 5 – Larian yang kejam
Race : Conquer the Trails @ Kiara Pt 6 – Ya, MEMANG Larian yang kejam
Race : Conquer the Trails @ Kiara Pt 7 – Akhir Kata

Kongsi di :