Race : Hulu Langat Trail Run 2015 – New Route

New route sudah keluar di Facebook. (Hmm.. nampaknya saya guna FB hanya untuk consume running info), so now ini detailnya.

Date: 26th April 2015
Venue : Institut Kemahiran Belia Negara, Dusun Tua, Hulu Langat, Selangor.
Start-Finish: IKBN Dusun Tua
Flag Off: 8.00 am
Water & First Aid Station:

1.KM5
2.KM8.5

Distance: 12 KM (onroad/offroad)

10460551_799119393512109_6885373195632846123_n

Ok, now, ini adalah yang saya draw balik dari runningmap.com, saya draft sahaja dan cuba sebaik mungkin untuk tekap side by side. Kalau silap maafkan saya. Tapi saya rasa memang ada silap pun sebab tak cukup 12KM. Cuma 10.22 KM je. Boleh click sini untuk tengok detail.

http://www.runningmap.com/?id=831713

Kalau tak jumpa, search HULU LANGAT sebab runningmap ni BETA version.

Screen Shot 2015-04-19 at 2.59.41 AM

Secara ringkas, ini yang boleh saya rumuskan.

1. Elevation kaw-kaw naik bukit dari KM 1 hingga ke KM 3. Lepas turun tu ada naik bukit sekali lagi tapi tak tinggi sangat.

Screen Shot 2015-04-19 at 2.37.15 AM

2. Ini pula terrain view.

Screen Shot 2015-04-19 at 2.38.59 AM

3. Ada masuk sungai. Dalam KM 8

Screen Shot 2015-04-19 at 2.41.52 AM

4. Jalan campur jalan raya + jalan hutan.

5. Water station cuma 2, so memang kena bawak botol air sendiri + naik bukit kaw-kaw….

6. Mengikut ramalan cuaca pada hari itu pula, dijangkakan hujan renyai. Hmmmm kena prepare jacket. Jalan pun mungkin akan lecak baik punya. Anyway, nanti saya check balik pada hari Sabtu next week sebab ramalan ni awal seminggu kut.

Screen Shot 2015-04-19 at 2.45.51 AM

7. Dari rumah saya, dalamĀ 30 KM nak sampai ke IKBN Dusun Tua, estimation time 40 minit.

Screen Shot 2015-04-19 at 2.51.19 AM



Kongsi di :