Race : Malaysian Race Calendar

Selain daripada stalk dekat myRaceonline, hooha dan sports.my, ada satu web ini yang paparkan semua calendar larian. Terima kasih kepada “penonton” dengan calendar yang dia sendiri update di google calendar. Anda boleh tengok di blog beliau.

Screen Shot 2014-09-29 at 12.27.27 AM

So since dia dah update sampai bulan February 2015 dah pun, saya sangat berterima kasih kepada En.Penonton atas usaha yang sangat passionate ini lalu membawa untung kepada runners lain untuk check incoming race. So since calendar ini dalam google calendar, kita boleh import masuk dalam google calendar kita sendiri. Cara-caranya adalah :

1. Pergi kat blog En. Penonton dan ucap terima kasih pada dia.
2. Tengok kat calendar tu, perasan tak ada button +google calendar? Click situ.

Screen Shot 2014-09-29 at 12.44.07 AM

3. Next, browser akan buka calendar google kita dan pop up tanya nak add calendar race tadi ke tidak.

Screen Shot 2014-09-29 at 12.45.33 AM

4. Bila kita click yes, calendar akan masuk dalam list Other Calendar kita. Ausam.

Screen Shot 2014-09-29 at 12.46.41 AM

5. So anda boleh tahu semua race yang ada kat Malaysia, yang En.Penonton add. TQ sekali lagi. Ini ha contoh dia.

Screen Shot 2014-09-29 at 12.47.53 AM




Kongsi di :