Race : myBuddies Run 2016 Pt 4 – Result

Ok. Ini result larian saya. Memula screenshot dari Strava untuk route larian. 5K 27:52 minit manakala 10K 55:19. Untuk habis route, adalah 56:27. Dapat Sub 1 alhamdullilah #sayagembira.

Screen Shot 2016-08-22 at 11.32.00 PM

Untuk Split dan route map, ini dia.

Screen Shot 2016-08-22 at 11.34.26 PM

Untuk 20 meter terakhir tu saya cuba nak Usain Bolt, la ni saya tengok heart rate saya sampai 198. Max heart rate saya adalah 183 kalau ikut umur. So kalau ikut dalam race ni, saya dah lari lebih dari Max heart rate. Lepas ni saya nak kaji, berapa actual heart rate saya dan saya nak kaji juga, actually berapa percent heart rate boleh pergi based on actual maximum heart rate. Tanaklah lari kemudian sakit jantung balik syurga awal. Kalau syurga ok, buatnya neraka, lega.

Heart Rate : Maximum Heart rate Pt 1
Heart Rate : Maximum Heart rate Pt 2
Heart Rate : Maximum Heart rate Pt 3

Screen Shot 2016-08-22 at 11.34.58 PM

Ini pula suffer score saya. Untuk memahami apa itu suffer score, klik sini. Setakat saya lari, rasanya paling epic suffer score adalah 433. Masa race Conquer the trails @ Kiara yang kejam tu. So race ni tak epic mana pun.

Screen Shot 2016-08-22 at 11.38.33 PM

Ini pula pace distribution. Basically based on race SCKLM hari tu. Saya lari level anaerobic 7 minit.

Screen Shot 2016-08-22 at 11.49.39 PM

Apa lagi ya. Ok Ini catatan masa punya pic cam biasa dari Suunto.

Race habis sudah. #lariansebuahkitab

A photo posted by khairulazizi (@khairulazizi) on

Ini medal dia yang win design dia. Smart.

Medal design win #lariansebuahkitab

A photo posted by khairulazizi (@khairulazizi) on

Last sebelum saya submit posting ni, actually race ni tema dia #sehatisejiwa (bukan sejawa). Oleh kerana theme larian ni macam main perasaan dan hati sikit, tiba-tiba isteri saya datang buat sport check dengan EL Lukh. Alasan dia nak pergi taman pagi tu tapi bonet kete tak leh bukak pulak tatau pasai apa. So instead of ke taman, dia datang support saya. Alasan tu… padahal dia memang nak datang pun nak tunggu saya kat finishing. #sehatisejiwa la katakan. Tolong carikan GF untuk abiang satu. Auchi.

UPDATED : OFFICIAL RESULT

14117701_574727846045170_1823448378227062832_n

Ok ini news pasal race ni. TAMAT

Kongsi di :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *