Race : Nike We Run KL 2016 Pt 10 – Salah kira, macam ada harapan

Terima kasih kepada pembaca As Tu yang membetulkan kiraan saya. Bila saya semak semula saya dapati yang saya salah isi dalam calculator.

Diberi, pace 5:49

Melalui calculator ini, memula tu saya isi data dah betul tapi saya lupa nak tukar mile. Itu yang jadi 01:15:37
Screen Shot 2016-04-01 at 8.55.39 AM

However, setelah diberitau pembaca As Tu dan setelah mengira semula, dan setelah saya tukar Mile ke Kilometer, ini adalah result dan split estimationnyiaaaaaaa

Screen Shot 2016-04-01 at 8.59.31 AM
Screen Shot 2016-04-01 at 8.55.57 AM

Tetiba cam, emmm #sub2walaujauhmaciamadaharapan 😀

Fuh…. saya semakin berdebar-debar. Ini semua peer pressure ni sebab En.Remin dah Sub2 dulu. Walaupun runner sepatutnya bukan berlumba sesama sendiri tetapi berlumba dengan diri sendiri, tapi bila kengkawan terdekat dah naik level rasa ciam hoi jangan tinggai aku!!!!!!!!!

_ _

Update terkini

Saya menulis hampir setiap hari. Selain hal random larian, antara tumpuan saya adalah,

Short term target : Kajian serius tentang tidur, heart rate dan mengemas blog.
Medium term target : Dalam training 5K bagi mencapai SUB25 sambil mengkaji reverse aging.
Long term target : Menyelesaikan misi #siri7m.

Akhir kata, terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca blog saya.

Semoga ada manfaatnya.
_

Tentang Penulis

Saya mula lari tahun 2013 depan rumah, tak sampai 1 KM. Tiga tahun selepas tu saya buat first FM saya di Bali dan pada tahun keempat, saya lari di Tokyo Marathon.

Setelah berehat 3 tahun, tahun 2020 merupakan tahun restart saya, so saya mula balik dari 5K. Boleh baca pengembaraan larian saya di sini.
_