Race : Penang Bridge International Marathon Pt 3 – Street View

Saya meramalkan yang race Penang ini akan mempunyai scenery yang sama. Iaitu laut, laut, laut dan laut. Itu kalau saya tinggi. Kerana saya tak tinggi mana, so scenery dia mesti, jambatan, jambatan, jambatan.

Saya ada screenshotkan suasana jambatan kedua penang ini. At lest sebelum pergi, saya dah pergi dulu. Boleh juga dikatakan, sebelum menang, saya dah menang dulu (ye la sebab dah lari dulu) 😀

Ini starting point untuk 10K. Katanya depan bangunan motorola.

Screen Shot 2014-11-12 at 9.31.28 PM

Screen Shot 2014-11-12 at 9.31.50 PM

Screen Shot 2014-11-12 at 9.40.25 PM

Ok sekarang kita dah nak masuk jambatan. Awas bukit. Rupanya elevation saya sebelum ni turun bukit tu salah sebab mungkin detect jalan lain.

Screen Shot 2014-11-12 at 9.41.05 PM

Screen Shot 2014-11-12 at 9.41.31 PM

Sekarang dah di atas jambatan, jalan lurus.

Screen Shot 2014-11-12 at 9.41.58 PM

Screen Shot 2014-11-12 at 9.42.46 PM

Screen Shot 2014-11-14 at 2.31.10 PM

Screen Shot 2014-11-14 at 2.31.53 PM

Ini kalau zaman dulu mesti dah kira macam tugu penanda selamat datang dah ni.

Screen Shot 2014-11-14 at 2.32.35 PM

Screen Shot 2014-11-14 at 2.33.19 PM

OK, dah jauh ni, jom patah balik.

Screen Shot 2014-11-14 at 2.34.17 PM

Screen Shot 2014-11-14 at 2.36.26 PM

Screen Shot 2014-11-14 at 2.37.07 PM

Screen Shot 2014-11-14 at 2.37.43 PM

Dah nampak simpang exit ke garisan penamat

Screen Shot 2014-11-14 at 2.39.22 PM

Screen Shot 2014-11-14 at 2.41.56 PM

Dah masuk exit susur keluar.

Screen Shot 2014-11-14 at 2.40.58 PM

Screen Shot 2014-11-14 at 2.42.31 PM

Berada di selekoh. Dah boleh start pecut

Screen Shot 2014-11-14 at 2.43.12 PM

Screen Shot 2014-11-14 at 2.44.00 PM

Nampak atok naik basikal tu? belakang dia tu ada exit. Mungkin masuk sini untuk ke garisan penamat atau pun sebenarnya di sini dah consider garisan penamat.

Screen Shot 2014-11-14 at 2.45.27 PM

Screen Shot 2014-11-14 at 2.46.15 PM

Sampai sini saja google street view boleh tengok so saya rasa inilah exit untuk ke penamat. Ok, harap gegambar diatas dapat memberi anda semua sedikit idea pasal race ini nanti. Jangan lupa bawak rain coat. 😀

Screen Shot 2014-11-14 at 2.48.11 PM



_ _

Update terkini

Saya menulis hampir setiap hari. Selain hal random larian, antara tumpuan saya adalah,

Short term target : Kajian serius tentang tidur, heart rate dan mengemas blog.
Medium term target : Dalam training 5K bagi mencapai SUB25 sambil mengkaji reverse aging.
Long term target : Menyelesaikan misi #siri7m.

Akhir kata, terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca blog saya.

Semoga ada manfaatnya.
_

Tentang Penulis

Saya mula lari tahun 2013 depan rumah, tak sampai 1 KM. Tiga tahun selepas tu saya buat first FM saya di Bali dan pada tahun keempat, saya lari di Tokyo Marathon.

Setelah berehat 3 tahun, tahun 2020 merupakan tahun restart saya, so saya mula balik dari 5K. Boleh baca pengembaraan larian saya di sini.
_