Race : #racethetube Bukit Jalil Pt 1 – Route Larian

Terinspired oleh video #racethetube yang saya jumpa tempoh hari, timbul idea nak cuba di Bukit Jalil ni. Yelah, race ramai-ramai dah pernah cuba masuk pulak tu tak pernahnya nak menang, so apa kata race dengan keretapi pulak.

So daripada findings saya, ini map Stesen LRT Bukit Jalil dan Stesen LRT Sri Petaling. Kenapa saya pilih stesen ni? Sebabnya Bukit Jalil tempat saya mengenal erti larian.

Screen Shot 2014-11-07 at 8.40.18 PM

Didapati, jarak jalan kaki antara dua stesen ini adalah 850m dan kalau jalan kaki amik masa 11 minit.

Screen Shot 2014-11-07 at 8.40.30 PM

Nampak meyakinkan, nanti kita cuba tengok, realistik atau tidak. Eh, bilanya nak ada Go Pro HERO 4 ni? Dah nak happy birthday nih haaaaaaaaaaaaaaa cane cane caneeeee


Langkah seterusnya
Race : #racethetube Bukit Jalil Pt 1 – Route Larian
Race : #racethetube Bukit Jalil Pt 2 – Masa yang diperlukan
Race : #racethetube Bukit Jalil Pt 3 – Streetview
Race : #racethetube Bukit Jalil Pt 4 – Going Global
Race : #racethetube Bukit Jalil Pt 5 – Para Faktor
Race : #racethetube Bukit Jalil Pt 6 – The race!
Race : #racethetube Bukit Jalil Pt 7 – Setahun sudah berlalu…

Kongsi di :