Race : #racethetube Bukit Jalil Pt 1 – Route Larian

Terinspired oleh video #racethetube yang saya jumpa tempoh hari, timbul idea nak cuba di Bukit Jalil ni. Yelah, race ramai-ramai dah pernah cuba masuk pulak tu tak pernahnya nak menang, so apa kata race dengan keretapi pulak.

So daripada findings saya, ini map Stesen LRT Bukit Jalil dan Stesen LRT Sri Petaling. Kenapa saya pilih stesen ni? Sebabnya Bukit Jalil tempat saya mengenal erti larian.

Screen Shot 2014-11-07 at 8.40.18 PM

Didapati, jarak jalan kaki antara dua stesen ini adalah 850m dan kalau jalan kaki amik masa 11 minit.

Screen Shot 2014-11-07 at 8.40.30 PM

Nampak meyakinkan, nanti kita cuba tengok, realistik atau tidak. Eh, bilanya nak ada Go Pro HERO 4 ni? Dah nak happy birthday nih haaaaaaaaaaaaaaa cane cane caneeeee


Langkah seterusnya
Race : #racethetube Bukit Jalil Pt 1 – Route Larian
Race : #racethetube Bukit Jalil Pt 2 – Masa yang diperlukan
Race : #racethetube Bukit Jalil Pt 3 – Streetview
Race : #racethetube Bukit Jalil Pt 4 – Going Global
Race : #racethetube Bukit Jalil Pt 5 – Para Faktor
Race : #racethetube Bukit Jalil Pt 6 – The race!
Race : #racethetube Bukit Jalil Pt 7 – Setahun sudah berlalu…

_ _

Update terkini

Saya menulis hampir setiap hari. Selain hal random larian, antara tumpuan saya adalah,

Short term target : Kajian serius tentang tidur, heart rate dan mengemas blog.
Medium term target : Dalam training 5K bagi mencapai SUB25 sambil mengkaji reverse aging.
Long term target : Menyelesaikan misi #siri7m.

Akhir kata, terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca blog saya.

Semoga ada manfaatnya.
_

Tentang Penulis

Saya mula lari tahun 2013 depan rumah, tak sampai 1 KM. Tiga tahun selepas tu saya buat first FM saya di Bali dan pada tahun keempat, saya lari di Tokyo Marathon.

Setelah berehat 3 tahun, tahun 2020 merupakan tahun restart saya, so saya mula balik dari 5K. Boleh baca pengembaraan larian saya di sini.
_