Race : Strava Races 10K

unnamed

Ini memang best. Kalau anda tak boleh atau tak ada peluang nak masuk international races diluar negara, paling tidak anda cuba masuk race international online. Setakat yang saya tahu hanya Strava yang offer race macam gini. Konsep dia adalah anda kena lari 10K tak kira kat mana, tak kira berapa kali, get your best time dan upload masuk dalam Strava. Kemudian anda boleh tengok ranking anda satu dunia atau filter tengok terus ikut negara. Untuk premium boleh tengok yang ikut umur dan berat badan.

Setakat saya tulis hari ini, ada 48,001 orang runner yang dah participate. So anda boleh baca detail dia dibawah ini.

Screen Shot 2014-09-21 at 4.59.06 PM

Anyway, kita drill down kepada Malaysia, setakat hari ini jumlah runner adalah 125 orang. Ranking saya no ke 49. Kalau ada 2 orang lari lagi laju dari saya, saya akan terkeluar dari top 50 dan masuk ke page kedua untuk listing ranking. Nampak gayanya saya kena cuba lari lagi dan perbaiki masa saya. So saya ada 9 hari lagi untuk improve rekod 10K ini.

Screen Shot 2014-09-21 at 5.01.17 PM

Screen Shot 2014-09-21 at 5.03.38 PM

So apa hadiahnya kalau complete challenge ini? Ada dapat medal dari Strava ke? Jawapannya tidak ada. Yang ada cuma anda boleh beli tshirt runnng Strava dengan harga USD50 bagi sesiapa yang complete challenge ini. Dibawah adalah detail pasal hadiah yang depa offer.

Screen Shot 2014-09-21 at 5.04.28 PM


Anyway, untuk maklumat lanjut, first, register Strava. Then, accept this challenge. Boleh klik sini untuk maklumat lanjut.

Kenapa saya masuk challenge ini? Nak ambil feel awal lari international. Siapa tahu next year ada peluang masuk race kat oversea. Boleh lari dengan mat salleh.

Updates :
Second trial – 08.09.2014, Time 1:05:45, Pace 6:21/km



Related Post
Part 1
Part 2
Part 3
Part 4




Kongsi di :