Runkeeper : Save running route from other people

Ok. Bila ada orang buat route dan share route dia, user runkeeper lain boleh memanfaat route ini dan add dalam runkeeper sendiri. Caranya adalah :

1. Kena tahu dulu route tu ada atau tak. So macam mana nak tahu? Pertama diberitahu, kedua, search sendiri. Kalau diberitahu, mungkin anda follow blog atau mana2 runner dia tweet or share di Facebook. Kalau nak search, pergi Runkeeper.com, pada menu atas tu click “Search” > “Route”. Paparan berikut akan keluar dan anda boleh search by location route. Malangnya setakat ni tak boleh search ikut nama route lagi. Kalau tak senang je.

Screen Shot 2015-05-21 at 7.36.05 PM

2. Kedua, kalau diberitahu, for sure anda akan ada link dia. So click kat link yang dishare itu. Contohnya route Melawati 10K 2015 yang saya buat dan share.

Click kat link route dia : http://runkeeper.com/user/khairulazizi/route/3845271

3. So anda akan tengok full map. Bawah map tu ada “Add to your route” sebelah icon Facebook. Click sini.

4. Bila dah click, route telah dimasukkan dalam runkeeper anda secara dasarnya.

5. Next, buka apps runkeeper.

6. Bila dah select activity run, dekat route tu pilih route yang anda dah save tadi. Ni bawah ni interface runkeeper yang lama saya amik dari web sebab saya nak screenshot dari apps saya tapi bateri habis.

routes1



_ _

Update terkini

Saya menulis hampir setiap hari. Selain hal random larian, antara tumpuan saya adalah,

Short term target : Kajian serius tentang tidur, heart rate dan mengemas blog.
Medium term target : Dalam training 5K bagi mencapai SUB25 sambil mengkaji reverse aging.
Long term target : Menyelesaikan misi #siri7m.

Akhir kata, terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca blog saya.

Semoga ada manfaatnya.
_

Tentang Penulis

Saya mula lari tahun 2013 depan rumah, tak sampai 1 KM. Tiga tahun selepas tu saya buat first FM saya di Bali dan pada tahun keempat, saya lari di Tokyo Marathon.

Setelah berehat 3 tahun, tahun 2020 merupakan tahun restart saya, so saya mula balik dari 5K. Boleh baca pengembaraan larian saya di sini.
_