Runkeeper to Strava Sync Problem by Tapiriik

Petang tadi saya lari. Agak dah 10 minit saya check runkeeper. Saya dapati yang saya salah tekan. Rupanya saya tekan running under “Stopwatch Mode” instead of “GPS Mode”. Memang lega la…..

So saya stop, save. Dan saya mula balik baru. Kesilapan ini berlaku sebab biasa kat rumah saya tukar ke “Stopwatch Mode” sebab sekarang saya under meditation. Tu yang lupa nak tukar.

Screen Shot 2015-04-15 at 10.42.18 PM

Anyway, kalau lari dengan “Stopwatch Mode”, data ni tak dapat hantar ke Strava untuk MTS Series. Agak rugi la lari then tak masuk. SO hari ni saya rugi 1.5 KM. Takpelah. Nat buat macam mana. OH ya, satu lagi, Tapiriik gagal auto sync Runkeeper saya dengan Strava. Saya rasa ada faktor “Stopwatch Mode” ni tadi. So dia stuck tak dapat auto sync lalu tidak meng-synckan data-data selepas itu. Apa saya buat, saya pegi tapiriik dan sync secara manual.

Bulan ni saya harap saya bukan nombor corot macam bulan lepas. Setakat ni masih cuba nak kejar at least belakang En. Remin yang kaki dia panjang sedepa dari kaki saya tu.

Screen Shot 2015-04-15 at 10.50.00 PM

UPDATE

Strava dapat baca data running “Stop watch mode” tapi cumanya tak masuk data untuk MTS. Sekian.

Screen Shot 2015-04-15 at 11.16.59 PM



Kongsi di :

Comment 1

  1. remin April 16, 2015

    3 hari lepas aku lari 5km dengan suunto ambit3 sport. Dia rekod 5km, tapi Strava bagi 3km saja. Rugi 2km. Check dengan movescount dan di jam masih 5km….rasa rugi terus buat laporan ke Strava. Katanya pengguna free akan dapat reply dari teknikal dalam masa 5 hari bekerja. Haihhh. 🙁

Comments are closed.