Runkeeper to Strava Sync Problem by Tapiriik

Petang tadi saya lari. Agak dah 10 minit saya check runkeeper. Saya dapati yang saya salah tekan. Rupanya saya tekan running under “Stopwatch Mode” instead of “GPS Mode”. Memang lega la…..

So saya stop, save. Dan saya mula balik baru. Kesilapan ini berlaku sebab biasa kat rumah saya tukar ke “Stopwatch Mode” sebab sekarang saya under meditation. Tu yang lupa nak tukar.

Screen Shot 2015-04-15 at 10.42.18 PM

Anyway, kalau lari dengan “Stopwatch Mode”, data ni tak dapat hantar ke Strava untuk MTS Series. Agak rugi la lari then tak masuk. SO hari ni saya rugi 1.5 KM. Takpelah. Nat buat macam mana. OH ya, satu lagi, Tapiriik gagal auto sync Runkeeper saya dengan Strava. Saya rasa ada faktor “Stopwatch Mode” ni tadi. So dia stuck tak dapat auto sync lalu tidak meng-synckan data-data selepas itu. Apa saya buat, saya pegi tapiriik dan sync secara manual.

Bulan ni saya harap saya bukan nombor corot macam bulan lepas. Setakat ni masih cuba nak kejar at least belakang En. Remin yang kaki dia panjang sedepa dari kaki saya tu.

Screen Shot 2015-04-15 at 10.50.00 PM

UPDATE

Strava dapat baca data running “Stop watch mode” tapi cumanya tak masuk data untuk MTS. Sekian.

Screen Shot 2015-04-15 at 11.16.59 PM



_ _

Update terkini

Saya menulis hampir setiap hari. Selain hal random larian, antara tumpuan saya adalah,

Short term target : Kajian serius tentang tidur, heart rate dan mengemas blog.
Medium term target : Dalam training 5K bagi mencapai SUB25 sambil mengkaji reverse aging.
Long term target : Menyelesaikan misi #siri7m.

Akhir kata, terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca blog saya.

Semoga ada manfaatnya.
_

Tentang Penulis

Saya mula lari tahun 2013 depan rumah, tak sampai 1 KM. Tiga tahun selepas tu saya buat first FM saya di Bali dan pada tahun keempat, saya lari di Tokyo Marathon.

Setelah berehat 3 tahun, tahun 2020 merupakan tahun restart saya, so saya mula balik dari 5K. Boleh baca pengembaraan larian saya di sini.
_

Comment 1

Comments are closed.