Strava : Manage Kasut Pt 2

So, macam mana nak add kasut dalam Strava?

1. Pergi pada Setting,

Screen Shot 2015-03-15 at 11.00.54 PM

2. Click My Gear,

Screen Shot 2015-03-15 at 11.02.19 PM

3. Click Add Running Shoe,

Screen Shot 2015-03-15 at 11.03.15 PM

4. Pop keluar, isi tempat kosong. Jangan lupa bubuh nama dan juga set notification distance untuk alert kita bila kasut ni nak expired

Screen Shot 2015-03-15 at 11.04.07 PM

5. So bila dah ada banyak kasut, list kasut akan keluar sebegini.

Screen Shot 2015-03-15 at 11.05.30 PM

6. Salah satu kasut akan jadi default. So maksudnya, setiap kali lepas lari, anda jangan lupa untuk edit balik kasut mana yang anda pakai. Kalau tak, Strava akan buat default kasut itu je la yang anda pakai. Cara nak edit adalah, click pada Training > My Activities

Screen Shot 2015-03-15 at 11.07.43 PM

7. Anda akan nampak semua list activity anda.

Screen Shot 2015-03-15 at 11.08.57 PM

8. Click pada Edit, pada ruang kasut tu select semula kasut yang anda pakai.

Screen Shot 2015-03-15 at 11.10.11 PM

9. Ada cara lain untuk edit selain dari listing sebegini. Anda boleh terus click daripada timeline activity atau Activity Feed kat depan.

Screen Shot 2015-03-15 at 11.11.50 PM

10. Perasan gambar pensel tu? Click situ.

Screen Shot 2015-03-15 at 11.12.50 PM

11. Pada pop up yang keluar, tukar pada selection kasut situ.

Screen Shot 2015-03-15 at 11.13.55 PM



Kongsi di :