Strava : Manage Kasut

Screen Shot 2015-03-15 at 10.56.50 PM

Runkeeper belum ada features untuk manage kasut. Tapi Strava dah ada. Melalui features ini, kita akan dapat :

1. Add kasut yang kita guna
Katakan kita ada 80 pasang kasut, so kita boleh add semua kasut ini sebagai gear larian kita.

2. Tahu bila expired date kasut kita based on distance.
Dengan syarat, setiap kali lepas lari, kita update Strava kasut mana yang kita pakai. Then, kita set notification agar Strava alert bila expiry date dia.

3. Boleh tengok distribution usage kasut kita.
Macam saya, ada 4 kasut, so saya boleh tengok yang mana saya dah pakai banyak, yang mana dah pakai kurang. Yang mana saya nak lenjan, yang mana saya nak lek-lek lu.

Apa faedah bagi Strava dengan fetures ini? Depa dapat data dan boleh buat analytic. Bayangkan depa tahu majority runner pakai kasut apa. Later bila masuk iklan, depa dah tahu nak push kat sapa. Esp. pada yang Brand Loyalty macam saya.

_ _

Update terkini

Saya menulis hampir setiap hari. Selain hal random larian, antara tumpuan saya adalah,

Short term target : Kajian serius tentang tidur, heart rate dan mengemas blog.
Medium term target : Dalam training 5K bagi mencapai SUB25 sambil mengkaji reverse aging.
Long term target : Menyelesaikan misi #siri7m.

Akhir kata, terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca blog saya.

Semoga ada manfaatnya.
_

Tentang Penulis

Saya mula lari tahun 2013 depan rumah, tak sampai 1 KM. Tiga tahun selepas tu saya buat first FM saya di Bali dan pada tahun keempat, saya lari di Tokyo Marathon.

Setelah berehat 3 tahun, tahun 2020 merupakan tahun restart saya, so saya mula balik dari 5K. Boleh baca pengembaraan larian saya di sini.
_