Strava : Premium Version Pt 4

Now sekarang kita masuk kepada detail satu log larian. Yang dekat shield tu dulu tak leh click, so sekarang dah boleh click.

Screen Shot 2015-03-25 at 10.37.46 PM

10. Pace Analysis
Boleh tengok detail pace larian.

Screen Shot 2015-03-25 at 10.34.55 PM

Screen Shot 2015-03-25 at 10.38.46 PM

Ada lagi dua, Pace Distribution dan Suffer Score. Malangnya sebab saya tak pakai HR Belt Suunto tu so haram takde data. So nanti ujung minggu ni saya try lari pakai HR tu. Emm… tapi saya letak kat mana ya?

11. Race Analysis
Kalau kita setkan larian kita tu sebagai Race, so Strava akan keluarkan graph race analysis. Cool jugak. Cuma lagi cool kalau kita boleh select which race to compare. Setakat ni cuma boleh analysis satu race saja tapi kalau nak compare 2 race kena buat manual. Contohnya, saya compare race dulu dgn race baru ni kat bawah ni. Barulah bermakna sikit.

Screen Shot 2015-03-25 at 10.50.28 PM

Screen Shot 2015-03-25 at 10.51.02 PM

12. Segment Effort Comparison
Yang ni kelakar + cool gila. Let say anda selalu lari dalam satu segment dan trying so hard nak lead dalam leaderboad segment tu, so, anda boleh tengok anda lumba dengan runner yang lari dalam segmen yang sama. Siap boleh play lagi so nampak konon-konon korang tengah racing. Anda boleh tambah seberapa ramai runner yang anda nak tengok.

Screen Shot 2015-03-25 at 10.57.56 PM

Screen Shot 2015-03-25 at 11.01.19 PM

Screen Shot 2015-03-25 at 11.01.47 PM

Ni video dia. Tengok lama-lama cam comel la pulak bulat2.





bersambung…

Kongsi di :