Tentang bila lama tak turun training Pt2

Dalam kereta menuju ke kedai mamak untuk teh ais yang sedap gila itu, lalu berkata isteri kepada suami.

Isteri : Eh, bukan hari ni anda kata nak pergi lari ke?

Suami : Eh mana ada. Kita kata esok kita start lari

Isteri : Ye la tu. Semalam pun cakap macam tu jugak.

Suami : Well… I run by my heart. Not by my feet.

Isteri : Eh. Eh. Asal kita tasa cam dejaavu je ni

Suami : ? Well… I’m not competing with other people…. And for this coming race, i dont even going to compete with myself ….

Isteri : Tuuuuuuuudia punya malaih nak training!

Suami : ???

_ _

Update terkini

Saya menulis hampir setiap hari. Selain hal random larian, antara tumpuan saya adalah,

Short term target : Kajian serius tentang tidur, heart rate dan mengemas blog.
Medium term target : Dalam training 5K bagi mencapai SUB25 sambil mengkaji reverse aging.
Long term target : Menyelesaikan misi #siri7m.

Akhir kata, terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca blog saya.

Semoga ada manfaatnya.
_

Tentang Penulis

Saya mula lari tahun 2013 depan rumah, tak sampai 1 KM. Tiga tahun selepas tu saya buat first FM saya di Bali dan pada tahun keempat, saya lari di Tokyo Marathon.

Setelah berehat 3 tahun, tahun 2020 merupakan tahun restart saya, so saya mula balik dari 5K. Boleh baca pengembaraan larian saya di sini.
_

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *