The Flash : EP11 S01 – The Sound and the FuryYang bergema dari masa lampau hingga ke hari ini, kalau membuatkan hidup menjadi negatif, maka gema ini harus dihentikan. Persoalannya bagaimana? Boleh jadi, daripada fokus pada gema yang lampau, mula buat gema baru yang positif supaya masa depan daripada masa sekarang lebih baik dan terus menjadi baik.

the-flash_612x380_0

Dalam episod kali ini Flash telah dicabar oleh penjahat baru Pied Piper yang mempunyai kebolehan mengeluarkan gelombang bunyi hingga kekuatan gema ini menyebabkan tragis. Pied Piper ini pulak adalah anak didik kesayangan Dr. Wells, so kira macam anak lama yang kena buang datang nak balas dendam tengok-tengok ada anak baru.

Dalam masa yang sama juga, Iris baru dapat kerja di Newspaper menghadapi masalah dengan mentornya yang pandang rendah tentang kebolehan Iris. Ada beza antara menjadi penulis blog dan menjadi journalist.

Overall kisah kali ini adalah tentang Mentor. Kadangkala Mentor memberikan kesan yang mendalam dalam hidup kita tapi jangan sampai effect kepada kehidupan kita. Mentor hanyalah membimbing. Bukan menyeksa.

Screen Shot 2015-09-20 at 12.57.34 AMKongsi di :