The Flash : EP12 S01 – Crazy For You

Screen Shot 2015-09-20 at 1.07.22 AM


Siapa kata dia tak perlukan cinta dia gila. Superhero juga perlukan awek. Namun, menjadi superhero dan bercinta dalam masa yang sama agak mencabar. Membahagi masa boleh jadi OK bila semuanya on schedule tapi bila jenayah berlaku luar waktu jadual, masa dengan awek terpaksa dikorbankan. Walaupun Flash lari laju (seolah-olah boleh sampai on time bila-bila masa), Flash juga menghadapi masalah untuk meluangkan masa dengan aweknya. Kebolehannya bukan untuk berada di dua tempat dalam satu masa cuma boleh berada di satu tempat dengan lebih cepat. Itu saja.

Dan dalam episod ini, meta human yang Flash lawan adalah awek nigga yang boleh teleport. Kalau Flash boleh lari laju, awek ni terus boleh teleport lain tempat asalkan dia nampak tempat itu. So siapa yang lagi hebat? Siapa yang sampai dulu?

Lari laju, teleportasi, bukan jawapan untuk berada di mana-mana bila diperlukan. Jika kita benar-benar sayang seseorang, orang itu sememangnya sudah berada di dalam hati kita selamanya. Manusia sememangnya tidak boleh dipisahkan dengan cinta. Namun itu bukan bermaksud manusia “demand-kan” cinta. Siapa punya cinta itu asal-asalnya?